שיתוף
תגובות
בריאות » מחקרי בריאות » אכילת אבוקדו משפרת את בריאות המעי
מחקר מגלה
מומחי האבוקדו של "חקלאי גרנות": "מעמדו של האבוקדו כסופר-פוד ותרומתו לבריאות רק מתחזקת במרוצת השנים, זה הזמן ליהנות מאבוקדו המגיע לשווקים בפתיחת העונה"
תגיות: ,
אבוקדו, ממרח | צילום: Larisa Blinova, שאטרסטוק

אכילת אבוקדו מידי יום, יכולה להועיל לבריאות המעיים, זאת על פי מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים באוניברסיטת אילינוי. המחקר מצא כי צריכת אבוקדו יומית הובילה לעלייה במגוון חיידקי המעי וריכוז גבוה יותר של החיידקים המסייעים בפירוק סיבים, אשר עוזרים לייצר את התרכובות המיוצרות בתהליך חילוף החומרים, התומכות בבריאות המעיים הכללית.

המחקר עקב אחר מצב הבריאות והתזונה של 163 מבוגרים הסובלים מעודף משקל. קבוצה אחת התבקשה לאכול אבוקדו מידי יום, והקבוצה השנייה לא אכלה אבוקדו. בקרב המשתתפים שאכלו אבוקדו אחד ליום במשך 12 שבועות, מצאו החוקרים שינויים חיוביים בחיידקי המעיים, כולל גיוון חיידקי מוגבר.

"אנחנו יודעים שאכילת אבוקדו עוזרת להרגיש מלאות ומפחיתה את ריכוז הכולסטרול בדם, אבל לא ידענו איך זה משפיע על חיידקי המעיים ועל התרכובות שהחיידקים מייצרים", אומרת מחברת המחקר הראשי שרון תומפסון. מחברי המחקר ציינו כי אבוקדו גם עשיר בסיבים ומחקרים אחרים הראו שמאכלים עתירי סיבים טובים לעיכול בריא.

לדברי המומחים לגידול אבוקדו של "חקלאי גרנות", הקשר בין מגוון החיידקים במעיים לבין בריאות טובה יותר כבר הוכח בכמה מחקרים, ומדענים מאמינים שפירות וירקות ממלאים תפקיד מכריע בשיפור בריאות המעיים. מערך חיידקי מעיים פחות מגוון מקושר להתפתחות השמנת יתר ובעיות בריאותיות רבות.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
איננו רואים דברים כפי שהם אלא כפי שאנו

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים