חג פורים ממש מעבר לפינה, ואיך אפשר בלי מתכון מעולה לאוזני המן? בצק פריך שנמס בפה במלית שוקולד כל כך טעימה, שכדאי להכין גם לא לפורים.
העוגיות נשארות פריכות גם למחרת ונהיות אפילו יותר טעימות! את הבצק אפשר להכין מראש וכן את המלית, גנאש שוקולד, וכך העבודה הופכת להרבה יותר קלה.
כמה טיפים לפני שמתחילים:
- כפי שציינתי, אפשר להכין את הבצק שבוע מראש ולשמור במקרר כשהוא מכוסה היטב בניילון נצמד. (ואפשר במקפיא אפילו עד חודש).
- את הגנאש אפשר להכין גם שבוע מראש, וכבר ליצור כדורים קטנים שישר נמלא את האוזני המן.
- נקפיד על הידוק ויצירת צורת המשולש, שימו לב לא לשים המון מלית, שלא תגלוש החוצה והאוזניים ייפתחו באפייה.
- בתכלס זה בצק פריך לכל דבר ועניין, כך שאפשר להשתמש אתו לכל דבר אחר שתרצו.
- חובה! להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה, ולהכניס לתנור כשהוא חם.