לאחר שהעלנו בכתבה אמש את נושא מיחזור הבקבוקים, פנו למערכת עשרות קוראים ושאלו שאלות והתעניינו לגבי החוקים ומה הדרך להתמודד עם סופרים שלא מקבלים את בקבוקי הפיקדון, או שלא מביאים מזומן.
כדי לענות לכם על השאלות, פנינו למשרד להגנת הסביבה ושאלנו אותם את השאלות שלכם. במשרד להגנת הסביבה הפתיעו כאשר שיבחו את פעילות המגזר החרדי בכל מה שקשור לאיכות הסביבה בדגש על מיחזור בקבוקים.
שוחחנו עם אלעד עמיחי, סמנכ"ל בכיר לשלטון מקומי במשרד להגנת הסביבה ע"מ שיעשה לכם סדר בכל מה שקשור למיחזור. עמיחי מדגיש דבר ראשון, כי על סופר שלא מקבל בקבוקי פיקדון, יהיה ניתן להשית קנס כספי ואף להגיע לפתיחת חקירה פלילית כנגד בעל הסופר.
אלעד ביקש לנצל את הבמה כדי לקרוא לתושבים אשר אוגרים בקבוקים ולומר להם כי החוק עומד לצדם ולא משנה מה טענת המוכר או מנהל הרשת. כל סופר שגודלו מעל 28 מ"ר, מחוייב ע"פ חוק לקבל בקבוקים למיחזור. פרט נוסף, על החנות לקבל בקבוקים במשך כל שעות פעילות הסניף, ללא הגבלת זמן. כן רשאים בסופר להגביל עד 50 בקבוקים ליום לאותו אדם.
אלעד עמיחי מדגיש כי כאשר תושב מתקשר למוקד ומתלונן על סניף מסויים שלא מקבל בקבוקים, התלונה נרשמת מייד. "כאשר אנחנו מקבלים עוד ועוד תלונות על אותו סניף, אנחנו יוצאים לשטח לביקורת פתע. אנחנו קוראים לציבור לעמוד על זכותו, ואם לא מקבלים ממכם בקבוקים או שאתם נתקלים בבעיה, תפנו אלינו ואנחנו נטפל".
לגבי תלונת בעלי החנויות על כך שהחברות לא אוספות מהם את הבקבוקים, מה שיוצר עומס במחסנים, אומר לנו אלעד: "אם יש תקלות, זה לא אמור ליפול על הצרכן. יש טופס תלונה מיוחד לבעלי החנויות שבו הם יכולים להתלונן על כך".
אלעד מסביר, כי החברות מחוייבות על פי חוק לאסוף את הבקבוקים מהסופרים, "בזמן סביר". לטענתו, כרגע לא נקבע בחוק כמה זמן זה "זמן סביר", אבל הוא אומר שאם יהיה צורך, הם יסדירו את הנושא בחוק.