שיתוף
תגובות
אוכל » אשכולית ושמנת חמוצה הולידו עוגה חדשה
עוגת אשכולית בחושה | צילום: הדר אוחנה
עוגת אשכולית בחושה
לפעמים מבט חטוף במקרר יכול להוליד רעיונות נהדרים לעוגה קלילה, קלה להכנה ובעיקר רכה וטעימה • 'הדרושקה' מגלה את הסוד
זמן הכנה:
15 דקות
רמה:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ

הכי קיצית שיש והכי קלה שהכנתי, בהבטחה. היא נראית מיליון דולר אבל אל תשכחו שזו בסך הכל עוגה בחושה שהכנתי ב-8 דקות. טוב, אולי 10 אם נוסיף את הזמן שצילמתי כל שלב.

העוגה עם מיץ אשכולית, שתוכלו להמיר במיץ תפוזים או בחלב והיא עדיין תהיה עוגה בחושה רכה.

אספר לכן קצת איך עולים לי רעיונות לבלוג – 'הדרושקה'. אני שואבת השראה ממקומות שהייתי, מדברים שאכלתי, מהרשתות החברתיות, ולפעמים אני פשוט פותחת את המקרר ומרכיבה משהו מכל מה שיש שם – בדיוק כמו העוגה הזו. פתחתי את המקרר והאשכולית הסתכלה עליי, מהמדף החלבי השמנת חמוצה חייכה אליי וידעתי שזהו זה.

את המתכון בניתי פעם ראשונה ויצא בדיוק איך שרציתי… אז לפניכן עוגה באמת קלה שהופכת לקבועה אצלי, ומניחה שגם אצלכן.

מצרכים

75 גרם חמאה רכה.
150 גרם סוכר - 3/4 כוס.
2 ביצים.
גביע שמנת חמוצה - 200 מ"ל.
100מ"ל מיץ אשכוליות - 1/2 אשכולית בינונית.
210 גרם קמח - 1/2 1 כוסות.
1 שקית אבקת אפיה.
כף גרודת אשכולית.
גרודה מחצי ליים.
כפית מחית וניל איכותית.

אופן ההכנה

1
נחמם תנור ל-170 מעלות.
2
בקערה נקרים עם מטרפה חמאה וסוכר.
3
נוסיף את הביצים ונערבב היטב.
4
נוסיף את השמנת חמוצה ומיץ האשכוליות ונטרוף עד הטמעה.
5
נוסיף את יתר המרכיבים ונטרוף עד למסה אחידה וחלקה.
6
נעביר את המסה לתבנית עם נייר אפייה ונאפה למשך 35-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.2610
ליש"ט4.5389-0.011
ין יפני2.98740.01
אירו3.93860.201
דולר אוסטרלי2.53490.237
דולר קנדי2.67710.488
כתר דני0.52970.208
כתר נורבגי0.39290.512
רנד0.22880.131
כתר שוודי0.38800.596
פרנק3.59190.059
דינר ירדני4.59900.002
לירה לבנונית0.02160
לירה מצרית0.2081-0.048
עדכון אחרון: 2021-05-07
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת