הפעם אני נותנת לכן מתכון שהוא מעין פאדג', או אולי בצק עוגיות שוקולד צ'יפס, רק בלי השוקולד ועם המון לוטוס…
זו פעם ראשונה שאני אופה עם לוטוס ושברתי את הראש מה אני הולכת להכין – עוגת גבינה לוטוס כבר יש, בראוניז שוקולד לוטוס כבר יש. מה כן?! אפילו ניסיתי טראפלס לוטוס שעוד טעון שיפור.
לפעמים גם לי הרוח היצירתית נגוזה, וביום החופשי שלי שתכננתי כל כך הרבה הכל התפקשש לי. וכשאני אומרת הכל, אני מתכוונת הכל! החל במסת הבראוניז שכנראה שמתי המון סוכר ושמן, המשיך בטראפלס שלא יצאו מי יודע כמה, המשיך במתכון לחלה שרציתי להעלות אבל היא יצאה לא כל כך יפה.
לפעמים גם אני צריכה לשחרר וכשזה בא – זה בא.
כמו היום. פשוט ערבבתי כמה מצרכים והתפללתי שייצא לי בדיוק מה שרציתי: אז חיתוכיות לוטוס מדהימות שאפשר להכין לשבת ולהגיש אפילו עם גלידת וניל. (כן, גם בחורף…)
כמה טיפים לפני שמתחילים:
-חשוב לא לוותר על טריפת הסוכרים והביצים עם מטרפה, ממש תספרו דקה, עד שהמסה תפוחה ובהירה.
-בכל מתכון שיש סוכר חום (כהה, הדביק!) אני אכתוב את זה, לטובת מי שלא קראה בעבר – לא לוותר.
זה חלק מהמרקם, וחשוב במיוחד פה שהעוגה היא על בסיס שמן ולא חמאה.
-ערבבו את היבשים רק עד שהתערובת הומוגנית, ולא מעבר.
-שימו לב לזמני האפייה, לא יותר מידי שהעוגה לא תתייבש. אני תמיד מעדיפה פחות מאשר יותר.