שיתוף
תגובות
אוכל » בואו לאפות לחם כוסמין ואגוזים ללא לישה
לחם כוסמין | צילום: הדר אוחנה
מתכון
כשקראתי את המתכון בבלוג של 'הדרושקה' חשבתי לעצמי: אי אפשר לאכול את כיכר הלחם ולהשאיר אותה שלמה • מצד שני ההכנה כל כך קלה שלמי אכפת להכין את הבצק לילה קודם?
זמן הכנה:
30 דקות
רמה:
בינונית
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ

הלחם הזה הוא מאותם פעמים שאני מבינה שאפייה מרגשת אותי.

כשהוצאתי לצינון את הלחם על רשת הייתי קצת סקפטית, אבל כשפרסתי אותו נעתקה נשימתי והבנתי שמשהו טוב קרה פה, שלפעמים מינימום עבודה = מקסימום טעם. ואפשר להגיע לתוצאות מדהימות גם אם כמעט ולא עושים כלום – הקסם פשוט קורה.

מערבבים בקערה את המצרכים, מניחים לתפיחה ארוכה בת לילה את הבצק, הטעמים מתחזקים, מתמזגים ומתחברים יחד – והטעם פשוט נהדר.

אני קוראת לזה לחם מחמצת מהיר ללא לישה (לעצלנים?). אני לא עצלנית כשמדובר באפייה, אבל גם הלא עצלנים בינינו ישמחו לפרוסה כזו עם חמאה או סתם טבולה בשמן זית ומלח גס.

אני ממליצה לא להיות עצלנים ולקום לערבב בקערה את המצרכים כדי שגם לכם יהיה מחר בבוקר לחם פרוס טרי – לשלוח עם הילדים סנדוויץ בריא וטעים לבית ספר.

אגב, לחם ביתי תמיד יותר מומלץ מכל לחם אחר קנוי – אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו מכניסים, שולטים על כמות הסוכר השמן.

שכנעתי? יופי. לכו תצטיידו בקערה וכף.

כמה טיפים לפני שמתחילים:

הבצק צריך התפחה של 10-12 שעות בחוץ. בימים קצת יותר חמים אפשר להתפיח 5-6 שעות בחוץ, שלא יחמיץ, ואז להכניס למקרר, ואת ההתפחה השנייה כמובן שנעשה בחוץ.

אפשר לוותר על האגוזים ולשים מה שאוהבים (צימוקים, חמוציות, אוכמניות, זיתים, עגבניות מיובשות) או להשמיט בכלל.

הבצק רטוב מאד (הוא בהידרציה גבוהה – כמעט 100%) ודביק. אל תפחדו, תעבדו אתו עם קמח וידיים מעט רטובות כשאתם מעבירים לסיר, והוא יהיה מעולה.

מצרכים

280 גרם קמח לבן - 2 כוסות
240 גרם קמח כוסמין 100%- 2 כוסות
500 מ"ל מים
10 גרם מלח - 1 כף שטוחה
14 גרם סוכר דמררה - 1 כף
6 גרם שמרים - 1 כף שטוחה מאד
חצי כוס אגוזי מלך
מעט פרג לציפוי - אופציונלי

אופן ההכנה

1
לילה לפני האפייה (!) בקערה נערבב את כל הרכיבים היבשים בעזרת כף עץ, ואז נוסיף את המים ואת אגוזי המלך. נערבב רק עד שהתערובת הומוגנית - ערבוב של דקה בלבד. הבצק יהיה רטוב ולא אסתטי והכל בסדר. נכסה עם ניילון נצמד ונניח בחוץ לתפיחה של 10-12 שעות
2
לאחר תפיחה ראשונה הבצק יהיה מותסס - ניקח סיר ברזל שיכול להיכנס עם המכסה לתנור ונקמח אותו מעט בתחתית
3
בעזרת 2 כפות קמח ובעזרת כף נאסוף מדפנות הקערה את הבצק כלפי פנים ונוריד אותו את הסיר, נהפוך אותו כך שהתפר יהיה כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה. (הבצק רטוב מאד מאד ודביק מאד וזה בסדר, אם נדבק לכם לידיים, תקמחו עוד מעט)
4
נתפיח התפחה שנייה בתוך הסיר למשך שעה. בחצי שעה האחרונה - נחמם את התנור ל220-230 מעלות
5
נפזר על הלחם שוב מעט קמח ופרג, נכסה עם המכסה ונכניס לאפייה למשך 30 דקות
6
נסיר את המכסה ונאפה עוד 20 דקות
7
נוציא את הלחם על רשת, ונצנן
8
אפשר לפרוס לפרוסות ולהקפיא - כך יותר נח לחמם אותם כשרוצים לאכול...
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.280.49
ליש"ט4.63970.579
ין יפני3.09090.214
אירו4.01161.048
דולר אוסטרלי2.61881.292
דולר קנדי2.62751.194
כתר דני0.53951.049
כתר נורבגי0.39231.37
רנד0.2215-1.336
כתר שוודי0.39881.424
פרנק3.62110.678
דינר ירדני4.62570.478
לירה לבנונית0.02170.463
לירה מצרית0.20900.288
עדכון אחרון: 2021-02-25
הדרך לחלומות רצופה בהשגת מטרות