הלחם הזה הוא מאותם פעמים שאני מבינה שאפייה מרגשת אותי.
כשהוצאתי לצינון את הלחם על רשת הייתי קצת סקפטית, אבל כשפרסתי אותו נעתקה נשימתי והבנתי שמשהו טוב קרה פה, שלפעמים מינימום עבודה = מקסימום טעם. ואפשר להגיע לתוצאות מדהימות גם אם כמעט ולא עושים כלום – הקסם פשוט קורה.
מערבבים בקערה את המצרכים, מניחים לתפיחה ארוכה בת לילה את הבצק, הטעמים מתחזקים, מתמזגים ומתחברים יחד – והטעם פשוט נהדר.
אני קוראת לזה לחם מחמצת מהיר ללא לישה (לעצלנים?). אני לא עצלנית כשמדובר באפייה, אבל גם הלא עצלנים בינינו ישמחו לפרוסה כזו עם חמאה או סתם טבולה בשמן זית ומלח גס.
אני ממליצה לא להיות עצלנים ולקום לערבב בקערה את המצרכים כדי שגם לכם יהיה מחר בבוקר לחם פרוס טרי – לשלוח עם הילדים סנדוויץ בריא וטעים לבית ספר.
אגב, לחם ביתי תמיד יותר מומלץ מכל לחם אחר קנוי – אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו מכניסים, שולטים על כמות הסוכר השמן.
שכנעתי? יופי. לכו תצטיידו בקערה וכף.
כמה טיפים לפני שמתחילים:
הבצק צריך התפחה של 10-12 שעות בחוץ. בימים קצת יותר חמים אפשר להתפיח 5-6 שעות בחוץ, שלא יחמיץ, ואז להכניס למקרר, ואת ההתפחה השנייה כמובן שנעשה בחוץ.
אפשר לוותר על האגוזים ולשים מה שאוהבים (צימוקים, חמוציות, אוכמניות, זיתים, עגבניות מיובשות) או להשמיט בכלל.
הבצק רטוב מאד (הוא בהידרציה גבוהה – כמעט 100%) ודביק. אל תפחדו, תעבדו אתו עם קמח וידיים מעט רטובות כשאתם מעבירים לסיר, והוא יהיה מעולה.