שיתוף
תגובות
אוכל » מתכון חגיגי לסלומון טעים בטעם מעודן
מנה מושלמת לאירוח | צילום: באדיבות המצלם
מנת השף
לכל מנה סיפור משלה, במנה המיוחדת הזו החלטתי לשתף אתכם בסיפור מאחורי הקלעים שגורם לי כל כך לחבב את המנה הזו • תטעמו ואז תבינו!
זמן הכנה:
30 דקות
רמה:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ

שלום לכם, אני שף משה בן ארצי. שף מלווה כבר כמה שנים את המקום המיוחד קריית הילד. באחד מהחוגים שעשינו היה יום חמישי חוג למשפחתון בוגר בחורי חמד שכל כך היו מחוברים לחוג ולעשיה. באותו יום היה שבע ברכות לקרוב משפחה והחלטנו אב הבית ואני שנעשה יחד עם הילדים את השבע ברכות מא' ועד ת', הכל מכל כל!

אחד הבחורים היותר מבוגרים שהיה יד ימיני, (אגב היום אברך כולל רציני באחד הערים החרדיות הגדולות בארץ הקים בית של תורה אמיתי) התלהב מהרעיון שסוף סוף נוכל ליישם את מה שלמדנו כל כך הרבה זמן ביסודיות.
מיד הרמנו טלפון לחתן שכל משפחתו ממרכז הארץ החתן שהכיר אותי טוב מיד קפץ על ההזדמנות והבטיח לכל משפחתו ששווה הנסיעה מהמרכז לירושלים רק בשביל לטעום את המטעמים של החברה' של משה.

נכנסו להילוך גבוה, 4 שעות לפני השבע ברכות יצאנו לקניות במרכול הסמוך למשפחתון שאני ואב הבית מתחלקים בתקציב שהצבנו מראש 800 שח ל30 איש הכל בפנים מהמפיות ועד המנה האחרונה. החברה' של קריית הילד שהם כבר יודעים את מלאכת העבודה של הקניות בצורה הכי מקסימלית לסכום שהוקצב כל שבוע יצאו איתי לקניות, ותוך שעה כבר היינו במטבח שכל אחד יודע את מלאכתו. אב הבית שהיה מחשובי אבי הבית נתן את כל כולו הוא ואנוכי והתחלנו מאפית הלחמניות, סלטים, מנה ראשונה עיקרית ומנה אחרונה. הכל על טהרת הגורמה בטעם ובמראה. אחרי שעה של עשיה בצורה מסודרת ונקיה בלי טיפת לחץ במטבח שמתאים יותר להכנה 10 טוסטים אולי גם לסלט עשיר בטוח לא לאירוע קטן ומיוחד, ירד אב בית מתוק שתמיד אוהב לפרגן מכל הלב ותמיד נהנה מהמטעמים של הבחורים ונותן מילה שמרוממת את כולם. לשמחתינו הארוע התחיל בזמן. המטבח כבר נעשה מבריק ומסודר וערוך לשבע ברכות. והמנות יצאו אחד אחרי השני שעל הצילחות אחראים הבחורים היקרים שגמרו עליהם ועל מעשה ידיהם את ההלל. אחת מהמנות שכולם התלהבו ממנה הינה מנת הסלומון, והחלטתי לשתף אתכם במתכון החגיגי. לסלמון עדין וטעים.

מצרכים

סלמון טרי נקי מעור חתוך לעובי 2 סנטימטר
פלפלים מתוקים וחריף קצוצים קוביות
שום כתוש
3 כפות רוטב שזיפים או ריבת שזיפים או משמש
פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן
1 כף רוטב סויה
כף תבלין דגים
כף סוכר
מים
מיץ מלימון אחד סחוט נקי
3 כפות שמן זית
3 כפות ויסקי טוב

אופן ההכנה

1
יש לחמם תנור מראש על 200 מעלות
2
לחמם שמן זית במחבת טפלון טובה
3
לטגן את הפלפלים עד לריכוך לא לגמרי להוסיף שום סוכר סילאן רוטב סויה ורוטב שזיפים או ריבת שזיפים פלפל שחור קצת מלח תבלין דג וחצי כוס מים להביא לרתיחה
4
לבשל כ20 דקות עד שהרוטב מסמיך
5
להוסיף מעט ויסקי (לא חובה)
6
ליצוק את הרוטב על הדגים בתבנית משומנת עדיף פיירקס
7
להכניס לתנור לרבע שעה
8

לשדרוג- קראסט פיצוחים

1
פיסטוקים שקדים ואגוזים קצוץ גס
2
לפזר מעל הדג בצורה יפה להכניס לעוד בין 5 ל7 דקות והדג יוצא מיוחד במינו סגנון גורמה אירופאי מתוק חריף בתאבון

טיפ מהשף:

1
בשביל שלא נקבל את החלמון הלבן מסביב לדג שהסלמון עשיר בא נאפה את הסלמון בחום של 200 תנור שחומם מראש כך נוצר שהדג מקבל מכת חום חזקה ולא מתחמם לאט לאט שזה מה שמוציא את החלמון מסביב לדג גם פחות חלבון וגם לא יוצא מנה יפה

בתאבון!

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.280.49
ליש"ט4.63970.579
ין יפני3.09090.214
אירו4.01161.048
דולר אוסטרלי2.61881.292
דולר קנדי2.62751.194
כתר דני0.53951.049
כתר נורבגי0.39231.37
רנד0.2215-1.336
כתר שוודי0.39881.424
פרנק3.62110.678
דינר ירדני4.62570.478
לירה לבנונית0.02170.463
לירה מצרית0.20900.288
עדכון אחרון: 2021-02-25
אם אתה נראה היום כפי שהיית נראה אתמול, בשביל מה לך המחר?