אוכל » מתכון לעוגיות גרנולה נהדרות לסיום הצום
עוגיות גרנולה | צילום: הדר אוחנה
הדרושקה
הדר אוחנה העלתה לבלוג שלה מתכון נהדר לעוגיות גרנולה טעימות ובריאות • אם אתן מחפשות מתכון מושלם למלא את קופסת העוגיות על השיש – הגעתן למקום הנכון
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי:
  • סוג:
  • פסח

המצרכים

להכנת 16-18 עוגיות גרנולה (תלוי בגודל)

200 גרם חמאה בקוביות.
125 גרם סוכר חום - 1/2 כוס.
1 ביצה L.
280 גרם קמח - 2 כוסות.
150 גרם קוואקר - כוס וחצי.
80 גרם קוקוס - כוס פחות 4 כפות.
150 גרם שוקולד צ'יפס.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1/2 כפית סודה לשתיה.
קורט מלח (וגם לפיזור על העוגיות).

אופן ההכנה

אצלי תמיד יש צנצנת של עוגיות על השיש, והנה הגיע הזמן למלא אותה והיא גם מתאימה מאוד לסיום צום ט' באב.

האופציות הן בדרך כלל על קו הבריאות, כך שעוגייה ביום זה לא כל כך נורא. יש לי כמה מתכוני עוגיות גרנולה שאני אוהבת להכין, חלקן על בסיס שמן זית או שמן קוקוס, אבל פה בחרתי להשתמש בשילוב של חמאה וקוקוס – הן יוצאות נהדר.

כשהייתי בצרפת, שגרת בוקר שלי היתה אכילת דייסת קוואקר בתוספת פרי שאני מבשלת (פרי יער/בננה) וחלב שקדים. הקוואקר עשיר בסיסים תזונתיים ומשאיר תחושה של שובע למשך המון זמן. אני מקפידה לצרוך כל בוקר קוואקר וזה מוצר שיש לי בארון בשלוף.

כמה טיפים שלי לפני שמתחילים:

  • את הסוכר חום אפשר אבל לא רצוי להחליף לסוכר לבן/ דמררה (הוא אחראי על המרקם הסופי של העוגייה, שאנחנו רוצים שתהיה צ'ואית).
  • הקוקוס כמעט ולא מורגש בעוגיות, מי שלא אוהב יכול להחליף בקמח – 50 גרם, 1/3 כוס.
  • כמו שאני תמיד אומרת: אל תוותרו על המלח. הוא מדגיש טעמים ומחולל פלאים.
  • אפשר להכין את העוגיות קטנות יותר, שימו לב שזמן האפייה יתקצר.
  • אפשר להמיר את החמאה במתכון בשמן קוקוס (80% מהחמאה) זאת אומרת – 160 גרם. ולהשתמש בו כשהוא מוצק (בקיץ לשים במקרר חצי שעה והוא מתמצק חזרה).

אופן ההכנה:

  1. נחמם תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה עם וו גיטרה נקרים את החמאה יחד עם הסוכר (הכוונה – שיתאחדו) נוסיף את הביצה ונמשיך את פעולת המיקסר עד שנוצר לנו "קרם חמאה אחיד".
  3. נוסיף את כל החומרים ונערבב רק עד איחוד מלא.
  4. עם כף גלידה קפיצית ניצור כדורים מהמסה, ונדחוס אותם מעט בכף – נשחרר על תבנית עם נייר אפייה.
  5. -מומלץ! מי שאוהב מלח על העוגיות – לפזר מעט (פלור דה סל, מלאדון, אטלנטי (דק))
  6. נאפה למשך 9-12 דקות. נכניס לקופסת העוגיות.
הצטרפו ועקבו אחר

למקרה שפספסת...

תגובות

כתיבת תגובה