שיתוף
תגובות
אוכל » מתכון ל'סופלה' של השף משה בן ארצי
עוגת שוקולד חמה | צילום: שאטרסטוק
חם ומתוק
ושוב אנחנו חוזרים עם השף משה בן ארצי – שף מלווה ב'קרית הילד' עם מתכון מתוק מהרגיל, שוקולדי, עסיסי וחם…
זמן הכנה:
7 דקות
רמה:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ

שלום לכם קוראים יקרים, את הילדים החמודים מ'קרית הילד' אתם כבר מכירים מהסיפורים הקודמים שהיו. ערב אחד הבת שלי ישבה ללמוד עם כמה חברות וביקשה שאני אכין לה ולחברותיה משהו מתוק.

ראיתי שהן מאד מחכות לעוגה טעימה שיהיה להן כח וחשק ללמוד. ונזכרתי בקרית הילד, באחד התוכניות שעשינו לילדים, היה גם תחרות בין משפחתונים. דבר שתפס מקום של כבוד אצל ההנהלה והילדים.

ובאחת מהתחרויות שעשינו היתה קבוצה שהעבודה בשיתוף אחד עם השני קצת הקשתה עליהם. חשבתי לעצמי מה יחבר אותם ויתן להם פוש, והחלטתי לבחור במתכון הזה.

יחד איתם תוך כדי הלחץ להוציא מנות יפות וטעימות, יצא תחת ידנו סופלה ב-7 דקות הכנה! הכל! מההכנה עד להכניס לפה. סופלה ברמה של מסעדה גורמה.

הסופלה המחמם עשה את שלו והקבוצה הצליחה במקום הראשון והנה המתכון בגרסה חלבית, עדיף ל8 מנות בתבניות מאפינס בינוני….

מצרכים

לסופלה

חצי כוס קמח
שקית א. אפיה
3 ביצים
3/4 כוס חלב
שליש כוס שמן או 50 גרם חמאה מומסת
סוכר לפי הטעם
חצי כוס קקאו

אופן ההכנה

1
לערבב הכל יחד טוב
2
לשפוך לתבניות עד חצי מגובה התבנית
3
להכניס בפנים קובית שוקלד לבן ושחור חלבי
4
להכניס למיקרוגל ל3 דקות לגרסה היבשה יותר או ל2 וחצי דקות למי שרוצה יותר נוזלי
5
ליצוק מעל גאנש שוקולד
6
אפשר לפזר גם כן שוקלד מגורד או סוכריות

טיפ קטן

1
אפשר להכין את זה בספל עמיד במיקרוגל, זה יותר מרשים

לגרסה הפרווה

1
ניתן להמיר בחלב סויה שמן ושוקולד פרווה

בתאבון עם פינוק קטן לערב עם הקפה על הספה אחרי יום עמוס ולחוץ. חורף בריא

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.280.49
ליש"ט4.63970.579
ין יפני3.09090.214
אירו4.01161.048
דולר אוסטרלי2.61881.292
דולר קנדי2.62751.194
כתר דני0.53951.049
כתר נורבגי0.39231.37
רנד0.2215-1.336
כתר שוודי0.39881.424
פרנק3.62110.678
דינר ירדני4.62570.478
לירה לבנונית0.02170.463
לירה מצרית0.20900.288
עדכון אחרון: 2021-02-25
מי שלא מרוצה מהיחס שהוא מקבל, שיבדוק איזה יחס הוא נותן