שיתוף
תגובות
אוכל » סופגניות במבה נוגט של הדרושקה
סופגניות במבה נוגט | צילום: הדר אוחנה
חנוכה שמח
אמנם הבאנו מתכון מעולה לסופגניות אך בכל זאת אנו בעיצומו של חג החנוכה ויש להדר מתכון כל כך מיוחד שאי אפשר לוותר עליו • קבלו את הסופגניה החלבית במילוי מעניין
זמן הכנה:
35 דקות
רמה:
בינונית
סוג:
בשרי
פסח:
חמץ

סופגניות במבה נוגט. אין מי שטעם ולא ביקש מתכון… אני אוהבת במיוחד את הטעם של מחית הנוגט שמשתלבת יופי עם הבוטנים – חגיגה אמיתית.

הבצק פה הוא בצק בסיס שאני אוהבת במיוחד, הוא רך, אוורירי ומאוד טעים.

תוסיפו כל מלית שאתם אוהבים – וזה כל היופי.

מצרכים

ל-16 סופגניות

לבצק (בסיס)

500 גרם קמח.
2 חלמונים +1 ביצה L.
25 גרם שמרים טריים (8 גרם שמרים יבשים).
240 מ"ל חלב חמים - 1 כוס.
60 גרם חמאה רכה.
60 גרם סוכר- 1/4 כוס עוד כף.
1 כף אלכוהול (ברנדי, וויסקי).
חצי כפית מלח.

למלית

300 גרם חמאת בוטנים.
300 גרם מחית נוגט (אותו יחס - כף:כף).

לזיגוג

שוקולד חלב מומס.

לקישוט

חטיף במבה נוגט.

אופן ההכנה

לבצק

1
בקערת מיקסר עם וו לישה נניח חלב חמים יחד עם השמרים ונמיס אותם, 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
2
נוסיף את הקמח, ביצים, סוכר, אלכוהול ומלח - ונתחיל ללוש במשך 3 דקות.
3
נוסיף את החמאה ונמשיך ללוש עוד 3-4 דקות היטב עד שהבצק הופך לחלק ומבריק וגם מעט דביק.
4
בעזרת כף קמח שנפזר על הבצק ניצור כדור, נכסה את פני הקערה בניילון נצמד, ומעליו מגבת ונשלח להתפחה של שעה לפחות או עד הכפלת הנפח.
5
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוריד לו את הנפח ונוריד אותו למשטח עבודה - נחלק את הבצק ל-16 חתיכות או שנרצה להיות יותר מדויקים ונשקול - 60 גרם כל חתיכה.
6
בעזרת שורש כף היד החיצונית והזרת, נערסל את כדור הבצק ונכדרר אותו על משטח העבודה עד שהוא נהיה חלק - נעביר אותו לריבוע של נייר אפייה ונרסס בספריי שמן כדי שלא יתייבשו. (אם אין לכם ספריי שמן, בעזרת מברשת הברישו בעדינות שמן מעל הסופגנייה). התפיחו פעם שנייה, לפחות 45-60 דקות. לא מכסים את הסופגניות (!)
7
נחמם בסיר בינוני על להבה בינונית קטנה שמן עמוק ונגיע לטמפרטורה של 160-170 מעלות. אם אין לכם מד חום - הכניסו כף עץ לשמן ותראו אם נוצרות מסביבה בועות קטנטנות - זה הזמן להכניס בעדינות 2-3 סופגניות לשמן החם, בעזרת שני צדי ריבוע נייר האפייה.
8
נטגן 2 דקות ואז נהפוך ונטגן עוד 2 דקות.
9
נוציא את הסופגניות למגש ונחכה שיתקררו.

למלית

1
בקערה נערבב היטב את חמאת הבוטנים ומחית הנוגט יחד ונעביר לשקית זילוף.

אופציה ב' למלית

1
בשלב כדרור הסופגנייה לעיגול - אפשר לדחוף לבצק מה שרוצים ואוהבים, אני אוהבת לשים סוכריות טופי קרמל (ומהדקת היטב את החיבור שלא ייפתח בטיגון) והרי לי סופגניית קרמל בקלי קלות.
2
אפשר גם לשים 2 קוביות שוקולד - וזה חוסך לכם את כל הקטע של המילוי.

לזיגוג

1
נמיס בקערית במיקרוגל את השוקולד בפולסים קצרים, נערבב כל 30 שניות - ונעביר לשקית זילוף.
2
ניצור חור בתחתית הסופגנייה, נזריק מלית עד שמרגישים שאין יותר מקום, מזגגים בשוקולד חלב ומקשטים בבמבה נוגט. יאמי.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.280.49
ליש"ט4.63970.579
ין יפני3.09090.214
אירו4.01161.048
דולר אוסטרלי2.61881.292
דולר קנדי2.62751.194
כתר דני0.53951.049
כתר נורבגי0.39231.37
רנד0.2215-1.336
כתר שוודי0.39881.424
פרנק3.62110.678
דינר ירדני4.62570.478
לירה לבנונית0.02170.463
לירה מצרית0.20900.288
עדכון אחרון: 2021-02-25
גם מסע בן אלף קילומטרים מתחיל בצעד אחד קטן