שיתוף
תגובות
בריאות » מחקרי בריאות » האם נפתח פתח להבנת מחלת האלצהיימר?
מחקר ראשוני
"הממצאים שלנו פותחים אפיקים חדשים להבנה של מחלות נוירו-ניווניות כמחלת אלצהיימר ולפיתוח תרופתי למחלה הקשה וחסרת המרפא הזאת", ציין פרופ' רז ילינק
כאב ראש, אילוסטרציה | צילום: Melinda Nagy, שאטרסטוק

מדענים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב גילו כי סיבים של חלבון עמילואיד-בטא, המזוהים עם התפתחות מחלת האלצהיימר, מאיצים פירוק של מוליכים עצביים בעלי חשיבות לתפקוד תקין של המוח. הממצאים שהתגלו זו הפעם הראשונה פורסמו בכתב העת היוקרתי Chem Catalysis.

התופעה העיקרית המאפיינת את מחלת אלצהיימר הינה הצטברות סיבי החלבון עמילואיד-בטא במוחם של החולים, אולם הקשר הסיבתי בין הימצאות הסיבים לבין הפגיעה בתאי העצב במוח המזוהה עם פגיעה בזיכרון, נותר עלום.

במחקר שנערך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב נמצא כי סיבים של חלבון עמילואיד-בטא מזרזים תגובות נגד בהן מתפרקים מוליכים עצביים רבי חשיבות כגון דופאמין ואדרנלין. זוהי העדות הראשונה לכך שסיבי החלבון משמשים כזרז [קטליזטור] לתגובות נגד כימיות הגורמות לנזק מוחי משמעותי.

החוקרים זיהו ממצא משמעותי המצביע על כך שהאצת פירוק המוליכים העצביים מתרחשת כאשר חלבון העמילואיד-בטא נמצא במצב סיבי ולא במצב מסיס. נתון זה עשוי להסביר את הרעילות הרבה של הסיבים במוחם של חולי מחלת אלצהיימר והפגיעה בתפקוד תאי העצב.

"הממצאים שלנו פותחים אפיקים חדשים להבנה של מחלות נוירו-ניווניות כמחלת אלצהיימר ולפיתוח תרופתי למחלה הקשה וחסרת המרפא הזאת", ציין פרופ' רז ילינק.

את המחקר הובילו פרופ' רז ילינק והדוקטורנט אלעד ארד, בשיתוף עם פרופ' חנה רפפורט ואביגיל ברוך לשם.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מצליחנים הם אנשים שהופכים להרגל, לעשות דברים, שהמפסידנים חשים שלא בנחת לעשות...

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים