שיתוף
תגובות
בריאות » חדשות הבריאות » "הקורונה הקפיצה את הרפואה הדיגיטלית"
פרופ' בליצר
המודל הייחודי של כללית זכה לשבחים רבים במבצע החיסונים • לדברי פרופ' רן בליצר – בזכות היכולת והמידע של כללית ישראל הצליחה לשמור על שיעורי תמותה נמוכים
תגיות:
רן בליצר | צילום: כללית

"ישראל היא אחת המדינות המובילות בדיגיטציה של מערכות המידע בבריאות" כך אמר פרופ' רן בליצר מנהל מערך החדשנות בכללית בכנס השיווק 2021 'זזים קדימה'. לדברי בליצר שנחשב למומחה בעל שם עולמי בחדשנות רפואית ובריאות דיגיטלית, קופות החולים משתמשות במידע הרב שנאגר וכולל בדיקות מעבדה, CT ומידע גנטי, כדי לייצר מודלים מתקדמים ולנבא בעיות רפואיות שעלולות להתפתח אצל המטופלים ולמנוע אותם מבעוד מועד.

"תוך שבוע מהתפרצות המגיפה בישראל, הפעלנו במערך החדשנות של כללית מודל לזיהוי תחלואה קשה על בסיס נתונים שקלטנו מרחבי העולם ובסיוע טכנולוגיית בינה מלאכותית" סיפר בליצר שסקר את תחום הרפואה המנבאת שמסייעת למנוע מחלות והתפרצויות.

לדברי פרופ' בליצר שמשמש גם כראש מערך המומחים המייעץ לפרוייקטור הקורונה, היכולת הייחודית של קופות החולים בישראל ומערך החדשנות של כללית הם הסיבה המרכזית לכך "ששיעורי התמותה בישראל היו נמוכים בגל הראשון והשני ביחס לצפוי יותר מכל מדינה אחרת בעולם.

באופן פרדוקסלי, דווקא הקורונה סייעה וקידמה את הבריאות הדיגיטלית בצורה חסרת תקדים והסירה חששות והתנגדויות שהיו קודם לכן. "אירוע הקורונה היה המאיץ הדיגיטלי החשוב בעולם הבריאות בעשרות השנים האחרונות. הרפואה הדיגיטלית הפכה בן לילה לברירת המחדל".

במהלך הרצאתו הדגים פרופ' בליצר את יכולות הניבוי הרפואי ואת המניעה הקיימת היום בתחום ספיקת הכליות והיכולת של רופאי במשפחה לאתר מראש אנשים בסיכון ולהציע להם טיפול עוד טרם הופעת תסמינים.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם אתה נראה היום כפי שהיית נראה אתמול, בשביל מה לך המחר?

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים