שיתוף
תגובות
בריאות » חדשות הבריאות » מגוון מחלות עור עשויות לגרום לסבל רב
חשוב להיות מודעים
איך ניתן לדעת האם האדמומיות בעורו של ילדך היא אקזמה? פריחה? או שמא אסטמת העור? מהם דרכי הטיפול, ואיך ניתן להקל על הסבל הרב?
אקזמה | צילום: Skylines, שאטרסטוק

ובהמשך לכתבה על אטופיק דרמטיטיס, ישנן מחלות עור נוספות שעלולות לגרום לאי נוחות וסבל רב ללא טיפול הולם, וחשוב להיות מודעים.

העור משמש חוצץ בין המזהמים שמסביבנו לבין האיברים הפנימיים לכן הוא חשוף לחומרים מזיקים, חיידקים ומזהמים. יובש, גרד בעור, פצעונים או פריחות, הינם רק חלק מהתופעות שעלולות לתקוף את עור גופנו. בכתבה זו ריכזנו עבורכם את המידע החיוני על המחלות השונות ועל הדרכים להתמודד איתן.

אטופיק דרמטיטיס

אטופיק דרמטיטיס כאמור הינה דלקת כרונית בעור, שדומה לאלרגיה ונגרמת בעקבות רגישות יתר של העור. גורמי המחלה מגוונים ונעים מסיבות גנטיות ועד שינויים במזג האוויר. תסמיני המחלה, השכיחה בעיקר בקרב ילדים ותינוקות, הינם פריחה, גרד, נפיחות ואדמומיות באזורים שונים של הגוף. בקרב מבוגרים המחלה ניכרת בעיקר באזורי הפנים, הצוואר, החזה והמפשעות. הבעיה נובעת ממחסור בחלבונים בעור, וחוסר היכולת לשמר את הלחות הטבעית של האפידרמיס. אצל הסובלים מהתופעה תהליך ייצור השומנים בעור לקוי, מה שגורם לאיבוד מים וליובש מוגבר בעור.

כיצד מטפלים באטופיק דרמטיטיס?

לרוב ניתן להתמודד עם אטופיק דרמטיטיס, באמצעות שינוי אורח החיים וטיפול מוקפד בעור. להלן מספר המלצות:

הקפידו על מקלחות או אמבטיות קצרות ופושרות

רחצו בסבון בעל PH נמוך השומר על החומציות של העור

מרחו קרם בעל אפקט מרגיע מיד לאחר הרחצה

אקזמה

אקזמה הינה מצב של גירוי בעור המתבטא לעיתים גם בדלקת, בגרד ובפריחה. האזורים הפגועים מאופיינים בעור יבש ועבה המכוסה בקשקשים ולעיתים נוטים לפתח כתמי פיגמנטציה בגוון בהיר או כהה מהרגיל.

הסיבה לאקזמה אינה וודאית, ומיוחסת לפעילות יתר של המערכת החיסונית בגוף או למגע של חומרים המעוררים גירוי בעור.

כיצד מטפלים באקזמה?

הטיפול במחלת האקזמה מתמקד בעיקר במניעת הגירוי ובהקלתו. מכיוון שהמחלה גורמת לעור יבש ומגורה, מומלץ להשתמש בסבונים ותחליבים שישמרו על העור לח וגמיש ולא ייבשו אותו. בנוסף, נסו להניח קומפרסים קרים על האזור המגורה. במקרים חמורים, הרופא עשוי לרשום עבורכם תכשירים רפואיים בעלי ריכוז נמוך של קורטיזון להקלה על הגירוד, אנטי-היסטמינים לטיפול בתגובות אלרגיות או משחות אנטיביוטיות לחיסול חיידקים מזהמים.

פריחה או אדמומיות בעור

פריחה באה לידי ביטוי בגבשושיות קטנות או אדמומיות בעור ונגרמת כתוצאה מחומרים כימיים, תרופות, חיות, צמחים, אלרגיה או אפילו שינוי קיצוני במזג האוויר. לחץ או מתח נפשי עלולים להחמיר את התופעה.

הפריחה נוטה להופיע תוך כ-48 שעות לאחר המגע עם החומר. לרוב המדובר בתופעה מינורית, הניתנת לטיפול באמצעים ביתיים פשוטים, אך במקרים חמורים יותר, המתבטאים בנפיחות או בהופעת שלפוחיות, נדרש טיפול תרופתי.

כיצד מטפלים בפריחה ובאדמומיות?

בדרך כלל, הפריחה תעבור מעצמה, אך טיפול פשוט יכול לסייע בהקלה על הסימפטומים, עד היעלמותה. מומלץ להקפיד על מספר כללים:

הימנעו מסבונים ותחליבים שמגרים את העור או מייבשים אותו

השאירו את האזור הנגוע חשוף לאוויר הפתוח

השתדלו לא לגעת או לגרד

חום מחמיר את הגירוי לכן עדיף לשהות בסביבה קרירה

לבשו בגדי כותנה והימנעו מבדים סינטטיים

איך בוחרים סבון כשסובלים מגרד בעור?

לעור שלנו יש מנגנון הגנה טבעי ורב עוצמה שנקרא "המעטפת החומצית". היא שומרת על העור שלא יתייבש, מגנה עליו מפני חדירת מזהמים וחיידקים ומסייעת לשמירה על גמישות ורכות. סבון רחצה בעל רמת חומציות בסיסית פוגע במעטפת החומצית ועשוי ליצור גרד בעור או להחריף מצב קיים. לכן, רצוי לבחור סבון ניקוי בעל פעולה עדינה ברמת חומציות 3.5pH כמו תחליב הסבון של לקטופיל.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מי שלא מרוצה מהיחס שהוא מקבל, שיבדוק איזה יחס הוא נותן

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים