שיתוף
תגובות
כלכלה » נדל"ן » שינוי מקום מגורים – כך תעשו זאת נכון
טיפים
בשנים האחרונות בכלל ומאז תקופת הקורונה בפרט אנו רואים שינויים משמעותיים במעבר מגורים של אזרחים מאזור לאזור. ניר שמול עושה סדר בעניין
מעבר ושיפוץ דירה | צילום: Andrey_Popov, שאטרסטוק

בשנים האחרונות בכלל ומאז תקופת הקורונה בפרט אנו רואים שינויים משמעותיים במעבר מגורים של אזרחים מאזור לאזור בעיקר מהצפון למרכז והמרכז לצפון.

תנודות של מקומות מגורים – על פי מחקרים אחרונים שנערכו בישראל בכל שנה קיימת תזוזה נדל"נית של 8 אחוז ממשקי הבית במדינת ישראל כלומר בתהליכים של מכירה, קנייה, השכרה ומעבר דירה מאזור לאזור וכו'.

המעבר עצמו מתרחש לאחר תהליכים פסיכולוגיים וחברתיים, אשר קודמים למעבר עצמו בפועל ומביא בחשבון כמה אלמנטים מרכזיים:

1. חינוך – בכל הבדיקות שעשינו באמצעות מחקרים פנימיים של חברת שניר, נושא החינוך תפס מקום מרכזי מאוד בקבלת החלטה של משפחות לעבור מאזור לאזור. עיריות, מושבים, קיבוצים עם מערכות חינוך חזקות הם הגורם המכריע בהחלטה המשפחתית לעבור עם ילדים בעיקר כשהם בגילאים צעירים.

2. תעסוקה – פעמים רבות אזרחים עוברים בעיקר לאזור המרכז לטובת אפשרויות תעסוקה טובות יותר ועם שכר גבוה יותר .

3. חיי קהילה – בבדיקות שעשינו עם אנשים שהשלימו מעברי דירה, בעיקר למרחבים פתוחים ביישובים בצפון או בדרום, נושא החיי קהילה תפס מקום מרכזי בהחלטתם לעבור מהמרכז.

4. עלויות – מעבר מהמרכז לצפון או לדרום, טומן בחובו עלויות נדל"ניות נמוכות משמעותית יותר מאשר מגורים באזור המרכז שבו מחירי נדל"ן גבוהים מאוד. גם למחירי הארנונה, המיסי, הטבות המס והעלויות הנלוות ביישובים שאינם אזור המרכז. קיימת משמעות בהחלטה של אזרחים לעזוב את אזור המרכז היקר הן מבחינת נדל"נית והן מבחינה כלכלית, מול האלטרנטיבה הקיימת בשאר אזורי הארץ במרחבים הפתוחים.

5. סטרס – רבים מהמשפחות שאיתן דיברנו ציינו מעבר בעיקר ליישובים בצפון לאור הלחץ התמידי במגורים באזור המרכז, התחרות הגבוהה עם אחרים, הצורך בלהוכיח ולהתקדם כל הזמן כדי לא להישאר מאחור מול קבוצת השווים והרצון לצאת ממעגל התחרות האין-סופי במרכז לטובת חיים במרחב פתוח עם לחץ נמוך יותר

טיפים לטובת אלו ששוקלים לעבור מהמרכז צפונה או מהצפון למרכז:

מומלץ מאוד לבדוק לפני מעבר סופי את התחושה האמיתית באותו יישוב אליו אתם מבקשים לעבור ולכן מומלץ לשכור בתחילה דירה / בית ולא לרכוש וזאת כדי באמת להבין אם המציאות בפועל במגורים החדשים עומדים מול הציפיות בטרם המעבר.

מומלץ לבדוק את אפשרויות התעסוקה באותו האזור ועדיף לפני המעבר לסגור מקום עבודה, או להיות עם הצעת עבודה אמיתית ביד כדי שתהליך מעבר הדירה יהיה חלק ככל האפשר כדי להבין את אפשרויות החינוך באותו האזור מומלץ מאוד להיפגש עם אנשי מחלקת החינוך, לבדוק באינטרנט תוצאות של מבחני מיצב, בגרויות וכו, אפשרויות לחינוך אחר כלומר דמוקרטי, אנטרופוסופי או כל חינוך לא פורמלי אחר, בהתאם לרצונות שלכם לגבי החינוך הנכון לילדיכם.

לאור גל ההתייקרויות בענף הנדל"ן בישראל בשנה האחרונה יש לבחון את העלויות הנדל"ניות האמיתיות הקיימות בפועל, כדי שלא ייווצרו פערים כלכליים מהיום שבו התחלתם בתהליך החשיבה על מעבר לאזור מגורים אחר, מול המציאות הקיימת בנדל"ן כשהמחירים עלו בצורה משמעותית.

מומלץ למחוסרי דיור לבחון אפשרויות של מחיר מטרה ומשתכן עם הטבות מפליגות של מאות אלפי שקלים בקנייה של דירה, בעיקר באזור הצפון והדרום לעומת כמות קטנה של דירות יחסית באזור המרכז.

מעבר נעים!

הכותב, ניר שמול – מנכ"ל חברת שניר והחברה לפיתוח והתחדשות עירונית.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים