שיתוף
תגובות
כלכלה » מדיה ופרסום » 10 אנשי השנה של מגזין 'טועמיה'
והתוצאות הם...
4917 אנשים הצביעו והשפיעו על אנשי השנה בקולינריה החרדית את התוצאות + המתכון המנצח של כל זוכה תוכלו לראות במגזין האוכל הדיגיטל 'טועמיה'
תגיות:
מנת גורמה | צילום: Carlos Rondon, שארטסטוק

נחזור לסקר עשרת הגדולים – אתם בחרתם את עשרת אנשי השנה בקולינריה החרדית והתוצאות ברובם מפתיעות. הסקר פותח עם התואר הנחשב שפית השנה ובין המתמודדות לתואר (מירי זורגר, נורית חנינה, ציפי כהן, שולמית שטרוך, אורנית עובדיה וליאורה כהן) המנצחת ברוב קולות היא השפית אביגיל מייזליג. מייזליג היא בין השפיות החלוציות בתחום הבישול העילי, מתמחה בבישול בריא והיא מחזיקה בתואר השפית החרדית עם מספר ספרי הבישול הגבוה ביותר עם 18 ספרים. כתגובה לזכייתה היא צוטטה במגזין טועמיה "מאוד מרגש אותי לשמוע על הזכייה! כיף לקבל משוב כל כך חם ומפרגן, זה נותן לי המון כוח לדעת שכל ההשקעה והעבודה מתקבלים בחום בציבור ועוזרים לנשים. אני מרגישה מאוד בת מזל שיש לי עבודה כה נפלאה, ותודה רבה למגזין טועמיה מאחלת לכם המון הצלחה".

המגזין לא הדיר את השפים הגברים הנמנים על הציבור החרדי ומתוך חמשת המתמודדים לתואר הלו הם: ישראל דודק, מאיר בראל, שי אוחנה, יוחנן למביאסי וחיים בורנשטיין, האחרון זכה. עבור שף חיים בורנשטיין שהיה פרזנטור של חברות שונות מתחום האוכל בציבור החרדי זו לא הפעם הראשונה שהוא זוכה במקום הראשון בתואר השף הטוב ביותר. בתחרות הארצית לשפים שנערכה בשנת 2018 הוא קטף את המקום הראשון עם מנה שהשאירה חותם איכות על השופטים.

בסקר קולינרי שמחשיב את עצמו לא ניתן לדלג על קטגוריית המסעדה הטובה ביותר של השנה, וככזה מארגני הסקר החליטו אף לחלק בין מסעדה חלבית לבשרית. את התואר הנכסף כמסעדה החלבית הטובה ביותר של השנה קיבלה מסעדת קפה תמרה שנמצאת בגן הטכנולוגי בירושלים, וממנה נמסר בתגובה לזכייה "איזה בשורה משמחת להתחיל איתה את חודש חשוון, מרגש מאוד שבחרתם בנו, תודה על הערכה הנפלאה שלכם, אנחנו תמיד משתדלים לשדרג את חוויית הלקוח, החל מתפריט עשיר ואנין טעם ועד שירות אדיב ונעים. תודה לכל מי שהצביע עבורנו, ותודה ענקית למגזין האוכל הדיגיטלי – טועמיה, המשובח". לאומת קפה תמרה שזכתה ברוב קולות בתואר, דווקא בתחום המסעדה הבשרית הפער בין המקום הראשון לשני היה מאוד צמוד ועם זאת המסעדה שקטפה את תואר המסעדה הבשרית הטובה ביותר היא מסעדת סקייליין ((skyline שממוקמת בקומה העליונה במלון גני ירושלים, ומשקיפה על העיר הקדושה.

תואר ביה"ס הטוב ביותר ללימודי קולינריה הוענק למוסד המכובד 'הקמפוס הקולינרי' שהיה מועמד בסקר בשלושה קטגוריות שונות בהם שפית השנה – לציפי כהן המנהלת והבעלים, הסטטוס הקולינרי המעניין ביותר והתואר ביה"ס הטוב ביותר שבו גם ניצח. יש לציין שבין המתמודדים לתואר התמודדו שלושה בתי ספר המיועדים בעיקר לציבור הדתי/חרדי (הקולינריום, שי אוחנה בי"ס לבישול וקולינריה והקמפוס הקולינרי) אך מלבדם התמודדו על התואר גם בתי ספר שמיועדים לציבור הכללי אך נפתחים בו סמסטרים שמיועדים לציבור התורני עם הפרדה בין נשים לגברים.

ואם בקמפוס הקולינרי עסקינן, אזי השף קונדיטורית אפרת לבפרוינד שמשמשת כפרזנטורית שלו זכתה אף היא בתואר הנכסף 'קונדיטורית השנה'. אפרת לבפרוינד גם היא מעמודי התווך של הפטיסרי והקונדטוריה העילית בציבור החרדי ואף בכלל וכיום מעבר לסדנאות שהיא מעבירה בבתי ספר לבישול שונים בארץ ובעולם היא גם העורכת של מגזין האוכל טעימות. כתגובה על זכייתה כתבה אפרת במגזין האוכל הדיגיטלי טועמיה "תודה רבה על הזכות, מחמם את הלב לדעת שהעשייה שלי נוגעת בהרבה אנשים…תודה על כך שיש הערכה על המאמץ והמחשבה לחלוק אתכם את הידע שלי אוהבת את כולכם".

תחומים נוספים שהסקר העלה להצבעה הם משפעיני הקולינריה של השנה, בין המתמודדות ניתן למצוא נשים דתיות/חרדיות עם עשרות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות ואולי זה מסביר את הזוכה אושרית אברג'יל שמספר העוקבים אחרי המתכונים שלה ברשתות הוא הגבוה ביותר. בנוסף בתחום הסטטוס הקולינרי המעניין ביותר זכתה הסטנדאפיסטית החרדית הניה בל אז מה הקשר בין סטנדאפ לבישול?! התגובה הייחודית של הניה על הזכייה מעלה חיוך ומסבירה את הבחירה בה ברוב קולות "אם יש בי איזה מקצוע שבוער אחרי סטנדאפ זה בהחלט לתפוח מסעדה ולהאכיל מלא אנשים, אבל לא באמת יש לי כוח לבשל לכן  איזה כיף שמצאתי דרך שתאכלו מהאוכל שלי בלי שאני נוגעת לכם בסירים. תעבדו קשה ואני אקצור את המחמאות, אני שמחה שהסטטוס שלי נבחר לזוכה הקולינרי זה בעיקר בא מאמון שלכם להקשיב לי ולעשות את המתכונים שלי גם שאני דוחפת לכם מיונז וסוכר כמעט בכל מתכון. התחתית של הסירים מעידה על משפחות שלמות שלא מוותרות על האוכל של הניה בל . תודה בלעדיכן לא הייתי משמינה.

תחום נוסף שקיבל הכרעה בסקר הוא ספר הבישול המועיל ביותר של השנה בין המתמודדים לתואר תמצאו שלושה נשים שכבר הוציאו כמה וכמה ספרים כל אחת (אפרת ליבפרוינד, מירי זורגר, אביגיל מייזליג) אך דווקא השף ישראל דודק שזה לא הספר הראשון זכה במקום הראשון עם הספר – "הבשר", שמתמקד כשמו, בבשר. על צילומי הספר הייתה אחראית, הצלמת שושי סירקיס שגם זכתה בתואר משלה כצלמת המזון הטובה ביותר ובתמצות דבריה נסכם ונסיים ".. מזון זה לא לצלם מנה על צלחת, זה ליצור סיפור, לבחור את השעה הנכונה ביום, להוסיף טעם וריח, לעורר את החושים, להגביר את התיאבון…"

הצטרפו ועקבו אחר

2 תגובות

  1. הזוכים בסקר הם כמעט כל מי שבחרתי. שאפו ענק!
    ומגזין טועמיה מוצלח ממש. תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
לא משנה כמה המצב טוב או רע, תמיד הוא בסוף משתנה

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים