שיתוף
תגובות
משפחה » חינוך » 10 משפטים שיגרמו לילדיכם לבקש סליחה
מדריך חובה
לגרום לילד קטן לבקש סליחה זו משימה לא קלה • לפניכם 10 משפטים שיגרמו לילדיכם להתגבר על הכאב או על הבושה ופשוט לגשת לבקש סליחה
תגיות:
ילדים חרדים בחיידר | צילום: shutterstock

לגרום לילד קטן לבקש סליחה זה משימה לא קלה, בכללי לבקש סליחה זה משהו שקשה לעשות. לפניכם 10 טיפים שיגרמו לילדיכם להתגבר על הכאב או על הבושה ופשוט לגשת לבקש סליחה.

"נכון שהוא פגע בך, אבל הוא הגיע לבקש סליחה"

הילד הוא לא קוסם, ואם חבר העליב אותו הוא כמובן יעלב. גם כשהחבר מגיע לבקש סליחה לא תמיד הילד ימשיך הלאה במשחק. לפעמים הילד ימשיך לבכות. על ההורים לתת לו להבין שהסליחה היא סימן להתחלה חדשה וכדאי לו לחזור לשחק עם החברים, או שהוא יכול להמשיך להיות עצוב, אבל זה לא כדאי.

"גם אם זה לא היה בכוונה – תתנצל"

לילדים קטנים קשה להבין הרגשה של מישהו אחר, ולכן הם לא יבינו כיצד ממשהו שהם אמרו או התכוונו, מישהו נעלב או נפגע. לכן תנו לילד להבין במשפט הזה שלא תמיד דבריהם יהיו מובנים ויש אנשים שיכולים להיפגע ולא להבין.

"בקשת הסליחה שלך גרמה לכעס שלי לעזוב"

האימרה הזאת מראה לילד כמה כוח יש למילים, זה יתן לו את הבטחון לגשת בעתיד ולהתוודות על מעשיו. זה גם ישפיע עליו בחיי הסביבה כשיבין כמה כוח יש למילים להשפיע.

"סליחה בין ההורים"

ריב בין ההורים זה משהו שהילדים מבחינים ושומעים, אך לא תמיד הם עדים לשלב שההורים מגיעים להבנות או בקשת הסליחה. הילד מבין ורואה את הוריו כדוגמה אישית, ולכן כדאי שאם יש ריב בין ההורים והילדים מבחינים, כדאי לנצל את המצב להתנצלות, כך שהילדים יבחינו בדוגמא אישית.

"זה משחק שלה, לא נעים לה שלקחת לה, תבקש סליחה"

את המשפט הזה לא אומרים מיד כשפורצת המריבה, תנו לעניינים להירגע ואחר כך תעשו את השיחה לילד. תסבירו לו מהמבט של האחות הקטנה שנפגעה שלקחו לה משחק – זה ילמד אותם להבין רגשות.

"זה יהיה נחמד אם תבקש סליחה"

לא להכריח את הילד בכל פעם שקורה משהו לבקש סליחה, כדי שהדבר לא יהפוך לעונש וכך יגרום לו לבקש בשפה רפויה ולא באמת לרצות לבקש. תנו לו תחושה שהוא זה שיחליט אם לבקש סליחה או לא, שירגיש אחראי ובוגר.

"כל הכבוד שביקשת סליחה, אני מעריכה"

גם אם קשה לכם להתרגש או שבדרך כלל אתם אנשים קרים שלא מביעים רגשות כלל, כשניגש אליכם הילד הקטן ומבקש סליחה על מעשה שעשה, כדאי שתאמרו לו את האמירה "כל הכבוד שביקשת סליחה, אני מעריך\ה". האמירה תשדר לו מה אתם ההורים מעריכים ומעריצים.

"לא חייב לבקש סליחה, אפשר גם להצטער"

כמו למבוגרים, גם לילדים יכול להיות קושי בלבקש סליחה. תלמדו אותו שיש תחליפים, כמו למשל "אני מצטער" או "אני מתנצל".

"נכון העלבת את החבר? בוא נחשוב איך אפשר לתקן"

לא תמיד צריך לגשת ולבקש סליחה, לפעמים אפשר לעשות מעשה שיתן לילד שנפגע את ההרגשה של בקשת סליחה. המשפט הזה שאתם פונים לילד נותנים לו לחשוב ולסנות להבין את הרגשות של החבר שנפגע ממנו.

"גם אני לא אהבתי לבקש סליחה"

כל ילד מתקשה ללכת ולבקש סליחה, כמו שכתבנו בהתחלה, לא להכריח את הילד כדי שלא ייחשב אצלו כעונש. אך אפשר לספר לו על הימים שבהם אנחנו ההורים היינו ילדים וכמה היה לנו קשה לבקש סליחה. תספרו לו סיפורים מהילדות שלכם, זה ילמד אותו הרבה ויגרום לו לשתף אתכם יותר

הצטרפו ועקבו אחר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
היה אסיר תודה על כל האנשים הקשים בחייך, ותלמד מהם. הם מראים לך בדיוק מי אתה לא רוצה להיות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים