שיתוף
תגובות
בריאות » דיאטה ותזונה נכונה » 5 מאכלים שיוסיפו לכם ברזל בתפריט האישי
נפלאות הבריאה
כולם מדברות על חשיבות הברזל וחלקנו אף צורכות אותו בקפסולות או באופן נוזלי • העשרת תפריט יומי במאכלים המכילים ברזל יסייעו לנו להרגיש חזקות ובריאות יותר
גרעיני דלעת | צילום: Brent Hofacker, שאטרסטוק

כולם יודעים עד כמה חשוב לצרוך ברזל. כמות צריכת הברזל היומית המומלצת לנשים בגיל 19-50 עומדת על 18 מ"ג ליום, מגיל 51 ומעלה: 8 מ"ג ליום. גברים בגיל 19 ומעלה: 8 מ"ג ליום.

קבלו כמה מאכלים שעשירים בברזל:

1. טחינה – מקור לשומן בריא, עשירה בסידן וברזל וגם בחומצת השומן מסוג אומגה 6 שחיונית לתפקוד תקין של הגוף. בשתי כפות של טחינה גולמית משומשום מלא יש כ-5 מ"ג ברזל, כמעט אותה כמות שיש במאה גרם בשר אדום.

2. גרעיני דלעת – מכילים מספר מרכיבים תזונתיים חשובים וקל מאוד לצרוך אותם כנשנוש על הדרך או כתוספת לסלטים ויוגורט. זרעי הדלעת עשירים בברזל ומגנזיום, מינרל שרובנו זקוקים לקצת יותר ממנו. בנוסף, הם מכילים אבץ, נוגדי חמצון, וחומצות שומן מסוג אומגה 3 ו-6, שמועילים לבריאות הלב והכבד.

3. דגים – זנים מסוימים כמו טונה וסרדינים עשירים במיוחד בברזל. דגים עשירים בחומצות שומן אומגה 3, שהן סוג של שומן בריא הקשור במספר יתרונות בריאותיים, ביניהם חיזוק מערכת החיסון ובריאות המוח. דגים מכילים גם מספר חומרים תזונתיים חיוניים נוספים, כולל ניאצין, סלניום וויטמין  B-12.

4. כבד עוף עשיר בחלבון ובוויטמינים מקבוצת B ובמינרלים כמו נחושת וסלניום. הכבד עשיר במיוחד בוויטמין A.

5. קינואה – דגן שהפך בשנים האחרונות לפופולארי ביותר. קינואה נחשבת לבריאה מאוד. כוס אחת (185 גרם) מבושלת מספקת 2.8 מ"ג ברזל. בנוסף לכך הקינואה אינה מכילה גלוטן, מה שהופך אותה לבחירה טובה עבור אנשים עם מחלת צליאק או צורות אחרות של אי סבילות לגלוטן. הקינואה עשירה בחלבון, במינרלים כמו מגנזיום, נחושת, מנגן וחומרים מזינים רבים אחרים. היא גם מכילה כמות גבוהה של נוגדי חמצון שעוזרים להגן על התאים בגוף.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
האדם העשיר ביותר הוא לא זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שצריך הכי פחות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים