שיתוף
תגובות
טבע » 6 שמנים שינסו להקל את הפצעים המטרידים
סובלים מאקנה
בניסיון להקל על ההתמודדות עם תופעת האקנה שמטרידה רבים מבני הנוער, מובאים בכתבה 6 שמנים שינסו להקל על התופעה
אקנה | צילום: Ivana P. Nikolic, שאטרסטוק

רובם ככולם של הנערים המתבגרים מכירים מקרוב את תופעת פצעי האקנה. תופעת האקנה באה לידי ביטוי בפצעונים מוגלתיים בעור, ונובעת מפעילות יתר של בלוטות החלב. פעילות היתר גורמת להפרשת סבום, שהינו חומר שומני, שסותם את הנקבוביות וגורם להצטברות לכלוך ותאים מתים, יש שסובלים בצורה חריפה ואף נאלצים לקחת תרופות חזקות כדי להעביר את התופעה.

זהו מצב דלקתי של העור, שמופיע בעיקר בתקופות של שינויים הורמונאליים רבים, כמו: גיל ההתבגרות, הריון, גיל המעבר, מתח נפשי וכדומה. לעיתים האקנה נגרמת כתוצאה משימוש בחומרים קוסמטיים שומנים על פני העור או השיער שנוגע בעור או מצריכת מזון שומני ומתועש.

במקביל לטיפול המקובל, שכולל ניקוי העור באמצעות תכשירי ניקוי יסודיים שאינם מייבשים אותו, כמו תחליב סבון טיפולי לקטופיל ניתן להיעזר גם בצמחי מרפא שונים.

בניסיון להקל על ההתמודדות עם התופעה מובאים כאן כמה צמחים שנלחמים בצורה מיטבית עד כמה שניתן באקנה:

שמן לוונדר: צמח הלוונדר מסייע לוויסות ייצור הסבון על ידי בלוטות החלב וכן, הינו בעל אפקט אנטי דלקתי. ניתן לטפטף כארבע טיפות של שמן לוונדר לרבע כוס של שמן בסיס, כמו שמן שקדים או שמן זית, ולמרוח על עור הפנים.

שמן עץ התה: עץ התה האוסטרלי ידוע כבעל סגולות ריפוי, וכן הוא מסייע במלחמה בבקטריה שמתפתחת סביב הפצעונים ומחריפה את הדלקת. מחקרים מצאו ששמן עץ התה יעיל בטיפול באקנה בדיוק כמו החומר בנזיל פרוקסיד שנמצא בתכשירים קוסמטיים רבים לטיפול באקנה, אך פעולתו איטית יותר. לשימוש נכון, יש למרוח מעט שמן עץ התה בעזרת קיסם אוזניים באופן נקודתי על הפצעונים בלבד. חשוב להשתמש בתכשיר שמיועד לשימוש קוסמטי.

אלוורה: אלוורה הינה צמח מרפא ותיק ומוכר, שמסייע להתחדשות העור, להרגעתו, להפחתת האדמומיות ולטיפול בדלקות. מחקרים אחרונים אף מצאו כי שתיית משקאות שמכילים אלוורה מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית וגם להתמודדות עם אקנה. כמו כן, ניתן לרכוש ג'ל אלוורה טבעי ולמרוח אותו על עור הפנים.

חומץ תפוחים: חומץ תפוחים נחשב לאמצעי יעיל לשיקום המעטפת החומצית של העור שמגנה עליו מפני זיהומים ודלקות. מומלץ למהול רבע כוס של חומץ תפוחים בכוס כוס מים, לטבול קיסם ולמרוח על פני העור. יש להמתין 10 דקות ולשטוף את הפנים.

לימון: הלימון מכיל כמויות גדולות של ויטמין C, שידוע כנוגד חמצון בעל אפקט אנטי דלקתי ומפחית את תחושת הגירוי בעור. כמו כן, הלימון מכיל חומצת אלפא-הידרוקסיד המשמשת כפילינג טבעי ומסייעת לסילוק תאי עור מתים ובהאצת התחדשות העור. ניתן למרוח מיץ לימון ישירות על העור בעזרת צמר גפן או לחילופין, להרתיח מיץ לימון עם מים במחבת ולתת לאדים לשטוף את הפנים.

קמומיל: הקמומיל ידוע כבעל אפקט מרגיע, ולכן משפיע גם על התפרצות האקנה. הוא מכיל אזולן, שהינו חומר שנמצא בשימוש בתכשירים קוסמטיים רבים. ניתן לחלוט פרחי קמומיל לתה, ולאחר צינון למרוח על הפנים בעזרת צמר גפן. מתאים גם לשימוש בעת התפרצות אלרגיה.

חשוב לזכור:

לפני שימוש בצמחי מרפא, חשוב לבצע בדיקה באזור קטן כדי לזהות אם קיימת תגובה אלרגית, אם הנכם סובלים מאקנה חריפה רצוי להתייעץ עם מומחה, כגון רופא עור או קוסמטיקאי.

המפתח לטיפול נכון, ופעולת המנע|

כדי למנוע התפרצות של אקנה, חשוב לשמור שגרת ניקוי יומיומית שתמנע את חסימת הנקבוביות.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
היכולת החשובה בחיים היא היכולת להשתנות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים