שיתוף
תגובות
משפחה » 9 דרכים להתמודדות נכונה עם ילדים רגישים
מדריך
אמרו לכם ש'הילד רגיש'? מסתבר כי דווקא ילדים אלו מחוננים יותר ומאופיינים בדייקנות, אינטואיציה גבוהה ו.. משיכה למתמטיקה • כך תתנהלו נכון עם הילד המיוחד שלכם
ילד רגיש, אילוסטריה | צילום: Alexandros Michailidis

אין אחד מאתנו שלא נתקל בקרוב משפחה או מכר אשר לו ילד או ילדה 'רגישים'. מהי הרגישות שכה מאופיינת? מסתבר, שרגישות היא דווקא תכונה מולדת חיובית ואף די חיונית להצלחה בהמשך החיים. השאלה היא רק מה הגישה שאנו בוחרים לנקוט כלפיה.

נכון שרגישות יתר יכולה במקרים מסוימים להוות חסם בחברה ובבית הספר, אך מחקרים שנעשו במשך השנים הוכיחו כי רב הרווח על ההפסד. מסתבר, כי ילדים רגישים הם אינטליגנטיים, מחוננים, בעלי משיכה למקצוע המתמטיקה (שדורש 'ראש על הכתפיים' ו'לחשוב בגדול') וגם אינטואיציה מרבית.

במאמר שפרסמה קרן ארצי, מנחת הורים ומשפחה במכון אדלר, היא הציגה 9 דרכים יעילות שיסייעו להורה 'לפצח' את החסמים המאופיינים בילד או הילדה שלכם ה"רגישים".

1. להכיר ולהתייעץ – להיזכר בעובדה שכל אחד הוא מיוחד והתיאוריה – ככל שהיא יפה על הנייר או אצל השכנה – תיבחן שנית על הילד הספציפי שלנו, ולהיעזר בגורמי טיפול וייעוץ.

2. הגנה מהסביבה – ללמוד להגן ממבטים ואמירות מיותרות של הסביבה ולהשיב ל'נשמות הטובות' שהוא רגיש ושזו תכונה לא פחות ממופלאה, וכמובן, גם בפנים, באמת להאמין בזה.

3. המרחב האישי – לכבד את הצרכים הייחודיים שעלו ולבדוק היכן ניתן לבצע התאמות. לא להפריע לילד כשהוא בדיוק קורא ספר ואוחז באמצע המתח. לא לשנות במפתיע את סדר היום או את שגרת החיים שלו. אם השינוי נדרש – לדאוג לתווכו ולהכיל את התגובה שתבוא.

4. רגישות וסובלנות – לדייק את ההורות שלנו לילד הזה. לפנות אל הרגש, לפרק סיטואציות, להכיל אותו ולהניח לו להירגע לפחות רבע שעה כשהוא נמצא במצב של גרייה מוגברת, התרגשות או תסכול.

5. היערכות מראש – לקחת בחשבון את הרגישות ולברר איך למנוע רעשי רקע שמפריעים. להתארגן זמן רב יותר מהרגיל לפני טיול או כל יציאה מהבית, למנוע ממנו חשיפה לסבל של הזולת ואם מתוודעים לכך כי הרי זה חלק מתפקידנו בעולם – לחפש יחד את הפתרונות והדרך לעזור.

6. לעודד ולחזק – לעודד את הילד על מכלול התכונות, היכולות והמסוגלויות שלו, כולל היתרונות של הרגישות.

7. לחשוב יחד – בזמן רגוע ומתאים, לחשוב ביחד היכן ניתן להגמיש את החסמים ולצמוח – לאט, לאט, כל פעם בעניין אחר.

8. ביקורת עצמית – להימנע מדיבור בעל טונציה קשוחה ומילים קוצניות, ובכלל להוציא את הביקורתיות מהבית.

לילדים חשוב לעמוד בציפיות ויעדים. הם כבר ידעו בעצמם להבחין היכן שגו, סטו מהדרך, לא עמדו בציפייה במדויק, יבקרו את עצמם, ויש סיכוי טוב שאף יענישו את עצמם.

9. שיתוף – לשתף את בני המשפחה ואת צוותי החינוך שמדובר בילד בעל רגישות גבוהה. לספר תחילה על כל הצדדים החיוביים שיש לו בזכות התכונה המולדת הזו, ולאחר מכן, לדייק את המקומות שדורשים תשומת לב בהתאמה.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
האדם העשיר ביותר הוא לא זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שצריך הכי פחות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים