שיתוף
תגובות
בריאות » מחקרי בריאות » 90 מתנדבים יודבקו בקורונה לצורך מחקר
בריטניה
בניסיון להתחקות אחר התנהגותו של הנגיף, 90 מתנדבים יודבקו בקורונה, במחקר שממומן בסך של 33.6 מיליון ליש"ט על ידי ממשלת בריטניה
בדיקות קורונה במעבדה | צילום: anyaivanova, שאטרסטוק

ממשלת בריטניה מממנת מחקר חדש מסוגו בו יודבקו 90 מתנדבים בריאים בנגיף הקורונה במטרה להתחקות אחר כמות הנגיפים הגורמת להדבקה ואופי ההדבקה והקצב שלה.

המתנדבים הנחקרים יהיו בני 18 עד 30, שייחשפו למינונים שונים של נגיף הקורונה בצורה בטוחה ומבוקרת. הניסוי ינסה למצוא את הכמות המינימלית ביותר של הנגיף הגורמת לזיהום, תוך מעקב אחר המתנדבים, הפעילות החיסונית בגופם והתסמינים.

הזן שייבדק הוא הזן הישן והמוכר של הקורונה ולא הוריאנט הבריטי שהופיע לאחרונה, אלא אחד הזנים הוותיקים יותר שהיו שכיחים בבריטניה ובעולם כולו עד לאחרונה.

החוקר הראשי, ד"ר כריס צ'יו: "אנחנו מחפשים מתנדבים למאמץ המחקרי שלנו, שנועד להבין כיצד הנגיף מדביק אנשים וכיצד הוא מתפשט. באמצעות המחקר אנחנו מקווים להבין טוב יותר אלו חיסונים וטיפולים פועלים בצורה האופטימלית נגד הקורונה"

המחקר נתמך בהשקעה של 33.6 מיליון ליש"ט מממשלת בריטניה. משרד הבריאות הבריטי הקים אתר אינטרנט שבו ניתן לקבל פרטים על הניסוי, ודרכו אפשר להירשם. הוא פתוח רק לתושבי בריטניה. לאחר הניסוי הראשוני יקבלו חלק מהמתנדבים חיסונים שונים נגד קורונה, ותיבדק מידת ההגנה שלהם לחיסון, כמו גם ההגנה של מחלימים בניסוי מהדבקה מחודשת.

בעבר נערכו מחקרים דומים בעקבות מחלות אחרות, ובהן כולרה ושפעת. חשיבותם של מחקרים כאלה היא מכרעת, שכן הם מאפשרים לשלוט טוב יותר במחלה, להתאים חיסונים באופן מדויק ואפילו לפתח תרופות נגד אותם מזהמים.

החוקר הראשי, ד"ר כריס צ'יו ממכללת אימפריאל קולג' בלונדון, אמר: "אנחנו מחפשים מתנדבים למאמץ המחקרי שלנו, שנועד להבין כיצד הנגיף מדביק אנשים וכיצד הוא מתפשט. באמצעות המחקר אנחנו מקווים להבין טוב יותר אלו חיסונים וטיפולים פועלים בצורה האופטימלית נגד הקורונה".

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מצליחנים הם אנשים שהופכים להרגל, לעשות דברים, שהמפסידנים חשים שלא בנחת לעשות...

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים