"גוואקחומוס" – מתכון מיוחד ליום החומוס הבינלאומי

מקור השם חומוס מגיע מהשפה הערבית, חֻמֻּץ או חִמְצָה בפי אנשי מדינות מזרח תיכוניות שונות. על פי מקורות שונים, החומוס הגיע ממצרים העתיקה. אך מוסלמים רבים טוענים שצלאח א-דין הוא זה שהמציא ראשון את החומוס. 51% מהישראלים מעדיפים לנגב חומוס עם פיתה, 9% אוכלים אותו פשוט בכפית או מזלג והשאר מעדיפים למרוח אותו על לחם. […]

מנשנשים בכיף: מקלות מלוחים

כולנו אוהבות להחזיק בבית קופסת זכוכית נחמדה שיש בה נשנוש להפסקת קפה, או אם הגיעו אורחים ללא הודעה מוקדמת. יש כאלו שחייבים מתוקים אך מה עם אלו שרוצים דווקא נשנוש מלוח? במיוחד עבורכן, מתכון קל, מהיר וכמובן טעים מאוד.

לביבות דגים אפויות

בלביבות יש 3 סוגים בצלים: יבש, ירוק וכרישה. הדג עובר תהליך טיגון קצרצר לפני ולכן אין צורך באפייה ממושכת.

לא תרצו להפסיק להכין אותו: טארט סמורס'

טארט סמורס' הוא אמריקאי במקור אך עשה עליה יפה לישראל. בסיס של פירורי ביסקוויטים, בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים – ומעל הכל מרשמלו בגריל. בגדול סמורס' זה שילוב של ביסקוויט, שוקולד ומרנג (מרשמלו), כך שתמיד אפשר לשחק עם השילוב. לדוגמא: תכינו סנדוויץ' של שתי עוגיות פתיבר עם שתי קוביות שוקולד מריר  ומרשמלו אחד – תעטפו אותו […]

עוגיות סנדוויץ חלב – לוז בטעם ייחודי

רוב בני האדם אוהבים שוקולד. מה לעשות? הוא ערב לחיך, מתוק, מגיע בטעמים שונים ומעניינים ועושה לנו טוב על הלב. כשנתקלתי בשוקולדים של יער הקקאו, הסתקרנתי בעיקר לגבי הטעמים הרבים שמצאתי שם. מלבד העיצוב היפה, הם נראים מזמינים ושונים. כך התוודעתי ליערה, שוקולטירית, אמא, אוהבת טבע, אנשים וכנראה הרבה שוקולד. יערה מייצרת בעצמה את השוקולדים […]

לקראת השבת הקרובה: מכינים חלת מפתח

לקראת השבת הראשונה שלאחר חג הפסח, נוהגים בבתי ישראל לאפות חלה בצורת מפתח. מנהג זה ידוע כסגולה לפרנסה טובה. בספר "טעמי המנהגים", מוזכר מנהג זה. שם כתוב הרמז על עניין תפילה לפרנסה. ידוע כי מפתח הפרנסה נמצא בידיו של הקדוש ברוך הוא, שבכוחו להוריד עבורנו שפע עצום ובלתי פוסק.  בתאריך זה, יותר מבכל יום, אנו […]

קינוח קליל וטעים להפליא: "נקטר פירות"

למען האמת, עד שלא הפכתי ל"חריטן", לא הכרתי את הקינוח הזה, אך מסתבר שבמשפחה המורחבת, מכירים את הקינוח הזה אישית ומקרוב ומכינים אותו בכל הזדמנות ובמגוון צורות. תחילה הכרתי אותו בצורתו המקורית: פירות טחונים. בהמשך הכרתי דודה שסיפרה שהיא מוסיפה ג'לי. לאחר מכן הכרתי מישהי שאמרה שהיא מוסיפה מיץ תות בננה ואחת הגרסאות הכמעט סופיות […]

עוף עסיסי צלוי- הכנה קלה ומהירה

ערב פסח לפני כמה שנים ממש כמה דקות לפני הכנס החג התקשר אלי אב בית אחד. היקרים מאנשי החסד בבית קרית הילד שכולם נשמות טהורות, נותנים את כל הלב. אומר לי, יש לי בחור שנשאר אצלי לחג וכל כך אוהב עוף צלוי בתנור אבל הבעיה היא עוד מעט נכנס החג ולא הספקתי להכין לו את […]

כך מכינים אטריות ביצים למרק של פסח

שוחחתי על חג הפסח עם הרבה מאוד אנשים בחיי. רובם ככולם מבהירים באופן בולט, כי לחג הפסח יש סממנים של בית, שקשה מאוד להתנתק מהם. הרבה אנשים מבוגרים מתגעגעים לליל הסדר בבית הורים או בבית סבא וסבתא. יש שם ריח וטעם שאין במקום אחר. כך גם המנהגים, המאכלים, השירים, קשה להסביר. אחד הדברים שהייתי מחכה […]