שיתוף
תגובות
עולמות » FOOD » מתכונים וארוחות » בורקס גבינות דפי אורז
הבורקס של אושרית אברג'ל | צילום: אושרית אברג'ל
ללא גלוטן
במשך שנים שימשו דפי האורז, העשויים מחלקי צמח האורז, כבסיס לכתיבת יצירות אמנות בארצות המזרח • הדפים חסרי הטעם הפכו ללהיט במתכונים ללא גלוטן
זמן הכנה:
Array
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
קטניות
שונות:
Array

מי היה מאמין שאני, חובבת הפחמימות והפסטות, מכורה לבורקס גבינה, אתאהב בדבר הזה שנקרא דפי אורז. זה התחיל ממלוואח שהצליח מעבר למצופה וידעתי שאני חייבת לנסות בורקס. חולשה שלי זה בורקס גבינה, ולמרות שאני לא עושה חשבון לקלוריות, אני משתדלת להימנע ממנו ואיזה כייף היה לאכול בורקס טעים וקריספי ללא נקיפות מצפון.

6  בורקסים / כל בורקס 3 דפי אורז

מצרכים

18 דפי אורז

לבלילה

2 כוסות מים
2 ביצים
1 כף שטוחה מלח

למילוי

250 גרם גבינה לבנה קשה (כנען או טוב טעם)
4 כפות קוטג׳
2 כפות גבינה קשה (בולגרית/פטה)
2 כפות פירורי גבינה צהובה (שמתי גבינה 9%)
3 כפות עלי תרד קצוצים דק דק
1 ביצה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
לקישוט: שומשום וקצח

אופן ההכנה

1
טובלים שלישיית דפי אורז בבלילה ומשאירים כחצי דקה. מעבירים למשטח נקי, ממלאים בגבינה בקצה התחתון הימני, סוגרים למשולש, מהדקים את השוליים (שימו לב שהמילוי לא יגיע עד הקצה, כדי שלא יברח באפיה).

לרול

1
מניחים מילוי בקצה ומגלגלים.
2
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים שומשום וקצח, אופים על 190 מעלות כ-50 דקות או עד שהבורקסים מקבלים גוון שחום ויפה מכל הכיוונים. מוציאים ומעבירים את הבורקסים לרשת כדי לשמור על קריספיות.
3
מגישים עם סלט, טחינה, מלפפון חמוץ וביצה קשה ונהנים מארוחה ללא מצפון.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.206-0.156
ליש"ט4.4144-0.309
ין יפני2.81960.146
אירו3.7258-0.294
דולר אוסטרלי2.4018-0.204
דולר קנדי2.5945-0.311
כתר דני0.5008-0.279
כתר נורבגי0.3837-0.312
רנד0.2172-1.003
כתר שוודי0.3728-0.294
פרנק3.4887-0.334
דינר ירדני4.5216-0.148
לירה לבנונית0.02120
לירה מצרית0.2038-0.342
עדכון אחרון: 2021-10-25
לא משנה כמה המצב טוב או רע, תמיד הוא בסוף משתנה