שיתוף
תגובות
עולמות » FOOD » מתכונים וארוחות » דניס בשום ועשבי תיבול
דניס בשום ועשבי תיבול | צילום: אושרית אברג'ל
מתכון
לפעמים אנחנו צריכות סיבה למסיבה או שיש סיבה טובה להכין ארוחה מושקעת בבית. מי אמר שחייבים לצאת למסעדה? הנה רעיון לארוחה קלה להכנה ולגמרי גונבת את ההצגה
זמן הכנה:
Array
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
מהדרין
שונות:
Array

לפעמים אנחנו רוצות ארוחת צהריים טעימה וחגיגית או אפילו לערוך שולחן מהודר ולהרגיש ממש כמו במסעדה, הנה לכן מנה מכובדת וקלילה שתפאר את השולחן

מצרכים

2 דגי דניס

למטבל

צרור גדול של כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
6-7 עלי בזיליקום קצוצים
4 שיני שום כתושות.
שמן זית בנדיבות
2 פרוסות לימון חתוכות לרבעים
1 כפית טימין
1 כפית רוזמרין
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

הכנת הדג

1
ממלאים את הדגים בחצי מכמות המטבל ואת היתרה למרוח על הדג מבחוץ.
2
מניחים בתוך כל דג 3 שיני שום.
3
מזלפים מעל הדג עוד קצת שמן זית.
4
צולים בתנור בחום 200 מעלות, במשך 20 דקות כשהתבנית מכוסה.
5
מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ- 7 דקות.

לתפוחי אדמה

1
מרתיחים4 תפוחי אדמה קטנים, עם הקליפה, שטופים היטב, במשך 10 דקות. (עליהם להתרכך מעט). חוצים כל תפוח אדמה לשני חלקים, מניחים בתבנית, מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס, תבלין גריל ומעט שמן זית. הופכים את תפוחי האדמה כך שחלקם הפנימי כלפי מטה. אופים עד לריכוך. כשפותחים את התבנית הופכים אותם צד.

לבטטות

1
מרתיחים4 תפוחי אדמה קטנים, עם הקליפה, שטופים היטב, במשך 10 דקות. (עליהם להתרכך מעט). חוצים כל תפוח אדמה לשני חלקים, מניחים בתבנית, מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס, תבלין גריל ומעט שמן זית. הופכים את תפוחי האדמה כך שחלקם הפנימי כלפי מטה. אופים עד לריכוך. כשפותחים את התבנית הופכים אותם צד.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.206-0.156
ליש"ט4.4144-0.309
ין יפני2.81960.146
אירו3.7258-0.294
דולר אוסטרלי2.4018-0.204
דולר קנדי2.5945-0.311
כתר דני0.5008-0.279
כתר נורבגי0.3837-0.312
רנד0.2172-1.003
כתר שוודי0.3728-0.294
פרנק3.4887-0.334
דינר ירדני4.5216-0.148
לירה לבנונית0.02120
לירה מצרית0.2038-0.342
עדכון אחרון: 2021-10-25
איננו רואים דברים כפי שהם אלא כפי שאנו