שיתוף
תגובות
אוכל » חלות מדהימות עם 6 רצועות – עונג שבת מובטח!
חלות מדהימות, 6 רצועות | צילום: ניסי גולדרייך
חלות לשבת
אין כמו חלות ריחניות בטעם ביתי שפותחות את סעודת השבת והחג ונותנות את הטאץ' המושלם למנות בסעודה – הצטרפו אל ניסי גולדרייך להכנת החלה המושלמת מ 6 רצועות
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
בינונית
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

אני שמחה להגיש לכן את מתכון החלות שלי, עם טיפים להצלחה וסרטון הדרכה לקליעה של 6 רצועות שקיבל הרבה אהבה ברשת. בחרתי להתחיל דווקא במתכון זה כי המתכון הזה מייחד אותי. האהבה שלי לחלות בית כל כך חזקה, שזה למעלה מ-7 שנים אני מנסה למצוא את השילוב המנצח לבצק מושלם. והכי חשוב לזכור, כמו שאני אומרת תמיד, לא מספיק מתכון טוב, צריך גם הרבה סבלנות ורצון אמיתי להצליח!

טיפים להצלחה:

• יש להקפיד על טמפרטורת מים פושרים. השמרים מתפתחים טוב יותר בסביבה חמימה.

• מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה, רצוי להשתמש בכוס מדידה.  פחות מידי נוזלים יגרום לבצק יבש מידי ועודף נוזלים יגרום לבצק דביק וקשה לעבודה  ולחלה מתפוררת.

• גמישות הבצק תלויה בפעולת הלישה, ולכן חשוב ללוש את הבצק כ-10 עד 15 דקות לפחות. פעולה זו מפעילה את הגלוטן שבקמח וגורמת לבצק לתפוח ולהיות אוורירי.

• כדי לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולחלק את כדורי הבצק באופן שווה.

• כדאי ללמוד לנעוץ אצבע בחלה אחרי הקליעה ולבדוק אם היא התמלאה אויר. אם השקע נשאר החלה עדיין לא תפחה מספיק, כאשר הבצק קפיצי וחוזר לקדמותו החלה מוכנה לאפיה.

בהצלחה ניסי | למעקב אחרי הסטטוס שלי: https://wa.me/message/4NAUPNKXQV27I1

מצרכים

מרכיבים ל 5 חלות:

2 קילו קמח לבן מנופה
4 כפות שמרים יבשים
1 ליטר מים פושרים
200 גרם סוכר (כוס ח"פ רגילה)
240 מ"ל שמן (כוס וחצי ח"פ רגילה)
2 כפות מלח

אופן ההכנה

1
במיקסר או בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים כדי להמיס את השמרים
2
מוסיפים את שאר החומרים מלבד המלח ומערבבים.
3
מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש,רך וחלק ומניחים להתפחה שכשעה בטמפרטורת החדר (אם הבצק התחמם מפעולת המיקסר, יש להתפיח כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל נפח)
4
מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים ומניחים על נייר אפיה
5
קולעים את החלות ומתפיחים שוב 30 דקות (בימים קרים יש צורך בהתפחה של כ-40 עד 50 דקות)
6
מושחים בביצה או במים ומפזרים שומשום בנדיבות
7
מכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות לאפיה של 10 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות
8
ניתן להקפיא את החלות לאחר צינון בשקית אטומה. יש להפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם על גבי הפלטה
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
האדם העשיר ביותר הוא לא זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שצריך הכי פחות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים