שיתוף
תגובות
אוכל » תחתיות ארטישוק ממולאות קינואה
תחתיות ארטישוק ממולאות | צילום: יח"צ
מתכון
מתחילים להיערך לחגים עם מתכונים מעניינים ושונים ואם אפשר גם בריאים וקלים להכנה – מה טוב • והפעם מתכון ידידותי ומעניין מאת חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
תגיות:
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מצרכים

החומרים

8 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בקפואות)
1/2 כוס קינואה מבושלת
1 עגבניה קלופה וחתוכה
1 גזר מגורר דק
מיץ מחצי לימון
מיץ מתפוז או מקלמנטינה
מלח, פלפל
עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, נענע
2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

להכנת הארטישוקים

1
מרתיחים 3 כוסות מים ומעט מלח. מוסיפים את תחתיות הארטישוק, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כעשר דקות עד להתרככות. מסננים את המים ומצננים.

למילוי

1
מטגנים בצל אחד עם כפית שמן זית. מוסיפים שן שום, עגבניה וגזר ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מאדים עד שהגזר יתרכך מעט. מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת עשבי התיבול ומערבבים היטב. מאדים עוד כחמש דקות לספיגת טעמים. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הקינואה.

לרוטב

1
מטגנים 2 בצלים עם כפית שמן זית עד להזהבה. מוסיפים שן שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוז. מביאים לרתיחה. מעבירים את תחתיות הארטישוק לסיר הרוטב ומבשלים כעשר דקות. מרטיבים מדי פעם את התחתיות הממולאות ברוטב. להגשה: שופכים את הרוטב על התחתיות.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי

Sorry. No data so far.

מטבע
שער יציג
שינוי
דולר ארה"ב3.5260.743
ליש"ט4.26860.789
ין יפני2.60541.528
אירו3.68501.336
דולר אוסטרלי2.3973-0.341
דולר קנדי2.72740.731
כתר דני0.49541.35
כתר נורבגי0.35470.882
רנד0.21520.749
כתר שוודי0.34210.974
פרנק3.67750.734
דינר ירדני4.96270.533
לירה לבנונית0.02330.866
לירה מצרית0.18760.752
עדכון אחרון: 2022-07-01
הדרך לחלומות רצופה בהשגת מטרות