שיתוף
תגובות
בריאות » מחקרי בריאות » טיפול אימוני וחיסון לא גורם לתופעות לוואי קשות
מחקר חדש
במחקר נבדקו 134 חולים, ונמצא שהם לא סבלו משכיחות יתר של תופעות לוואי אימוניות. בנוסף, לא נמצאה עלייה גם בתופעות לוואי חמורות של החיסון עצמו
תגיות: ,
חיסון נגד קורונה של פייזר | צילום: lakshmiprasada S, שאטרסטוק

למגפת הקורונה השפעות רבות על חולי הסרטן, החל מעיכוב בבירור ואבחנה וכלה בסיכון מוגבר לתמותה. מדיווחים שונים בעולם עולה כי לחולי סרטן המקבלים טיפול פעיל למחלתם ואשר נדבקו בקורונה הסיכון למוות מקורונה מהגיע עד 40%.

מסיבה זו הוגדרו חולי הסרטן ע"י משרד הבריאות כאוכלוסייה בסיכון ובהתאם הומלץ לחסנם כבר בתחילת מבצע החיסון. חולי סרטן רבים מטופלים בטיפול אימוני, שמטרתו להגביר את פעילות מערכת החיסון כנגד הגידול. עם זאת, לעיתים גורם הטיפול האימוני לשפעול מערכת החיסון כנגד אברים בריאים ועלול לגרום לשורת תופעות לוואי אימוניות, חלקן אף מסכנות חיים.

מומחים בארץ ובעולם העלו את החשש כי השילוב של טיפול אימוני ביחד עם החיסון לקורונה, עלול לגרום הן לתופעות לוואי קשות של החיסון והן לתופעות לוואי אימוניות קשות. חלק מהמומחים אף הזהירו מפני מתן חיסון באוכלוסייה זו. למרות זאת, המלצת המערך האונקולוגי בבית החולים בני ציון הייתה לחסן גם חולים המקבלים טיפול אימוני.

במחקר חשוב שפורסם היום בכתב העת היוקרתי Lancet Oncology, ביקשו דר' ברליז ויינגרטן, רופאה מומחית במערך האונקולוגי ומנהל המערך פרופ' עידו וולף, לברר האם מתן החיסון מתוצרת פייזר לקורונה כרוך בתופעות לוואי חריגות בקרב קבוצת חולים ייחודית זו.

במסגרת המחקר, שבוצע בשת"פ עם המרכז הרפואי בבני ציון, אותרו 134 חולים אשר טופלו בתרופות אימוניות וקבלו את שתי מנות החיסון לקורונה. הרופאים בדקו האם הופיעו אצלם תופעות לוואי חריגות כשבועיים לאחר כל אחת ממנות החיסון, וזאת בהשוואה לקבוצת ביקורת של עובדי המרכז הרפואי אשר קבלו גם הם שתי מנות חיסון והשתתפו בסקר תופעות לוואי.

תופעות הלוואי שנבדקו היו חום, בחילות, כאבי שרירים, שלשול וכדומה וכן תופעות לוואי הכרוכות בטיפול האימוני ובפרט תופעות אוטו-אימוניות דוגמת דלקת ראות אימונית או פגיעה בבלוטת התריס ובכבד.

נמצא כי החולים לא סבלו משכיחות יתר של תופעות לוואי אימוניות. בנוסף, לא נמצאה עליה בתופעות לוואי חמורות של החיסון עצמו.

"למחקר חשיבות רבה מאד- הוא מספק, לראשונה, מידע רב ערך בדבר בטיחות החיסון בקרב חולים הנמצאים בסיכון גבוה במיוחד לתמותה. הרופאים מקווים כי בזכות המחקר ינוסחו מחדש הקווים המנחים הבינלאומיים באופן שיעודד חיסון גם בקרב קבוצה ייחודית זו", אמרו החוקרים.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מצליחנים הם אנשים שהופכים להרגל, לעשות דברים, שהמפסידנים חשים שלא בנחת לעשות...

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים