שיתוף
תגובות
חדשות » יוקר המחיה עלה הבוקר לדיון בוועדת הכלכלה
דיון מיוחד
יו"ר ועדת הכלכלה ביטון בדיון סוער על ההתייקרויות במשק: קורא לראש הממשלה לעמוד בראש קבינט יוקר המחיה – ודורש תוך חודש תכנית למאבק ביוקר המחיה
יו"ר הוועדה ביטון | צילום: דוברות הכנסת נועם מושקוביץ

ביוזמת יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ מיכאל ביטון, קיימה היום הוועדה דיון מיוחד ביוקר המחיה, על רקע גל עליות המחירים. היו"ר ביטון פתח את הדיון היום והזכיר כי הוא מתקיים גם לבקשת ח"כ נעמה לזימי, ח"כ יצחק פינדרוס, ח"כ עאידה תומא סלימאן וח"כ גדי יברקן, שביקשו דיון מהיר בנושא. בפתח הדברים קרא היו"ר ביטון לראש הממשלה להקים קבינט ליוקר המחיה, בו יהיו חברים כל השרים הכלכליים כי זה הנושא הכי חשוב לאזרחים אחרי הביטחון.

עוד הוסיף היו"ר ביטון, כי האחריות ליוקר המחיה היא גם של הממשלה וגם של המונופולים. "הממשלה במיסוי יתר כמו דלק ובפתיחת שווקים ובהקטנת אגרות. אבל גם המונופולים. אנחנו נאמנים לאסם, אבל האם אסם נאמנה לאזרחים שלה? כנראה שלא. היא מפקיעה מחירים ומחלקת רווחי שיא. פגשנו מנכל של חברה אחרת עם שכר, בונוס ודיבידנדים של 30 מיליון שקל ב-9 חודשים. את זה מביאים מהצלחת של אנשים", אמר. הוא אף הזכיר כי הוועדה הובילה את המאבק ביוקר המחייה בימים שלא היה לזה רייטינג, ושיבח גם עיתונאים שעוסקים בזה ולא מרפים.

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, אמר כי "הממשלה מעלה בעצמה את יוקר המחייה, כאילו שהיא לא מבינה מה היא עושה. מאיפה בא הכסף של המיסים? מהאוויר? הם לא מבינים שהם מעלים את יוקר המחייה?".

הממונה על רשות התחרות, עו"ד מיכל כהן, אמרה: "רשות התחרות תעשה את התפקיד שלה ותמשיך בלי קשר למכתב כזה או אחר. לא צריך לבקש מאתנו לאכוף את החוק ולהיות נשכניים. אנחנו על השווקים האלה. תחום המזון הוא בראש סדרי העדיפויות של הרשות אם נזהה הפרה של החוק נאכוף. על ההצעה שהייתה ליו"ר ביטון על קידום חקיקה שלא יאפשר למורשעים בהגבלים עסקיים לחזור לנהל את החברות שלהם – אנחנו לגמרי רוצים לקדם תיקון כזה. פעולות האכיפה של הרשות נגד מונופולים שמנצלים את מעמדם לדחיקת מתחרים וגם נגד חלילה קרטלים או חשדות לתיאומי מחירים בין מתחרים אנחנו נהייה כאן, לא צריך להגיד לנו את זה. האכיפה היא רק אם תהייה הפרה של החוק".

מנכ"ל וילי פוד, ארז וינר, אמר כי הצרכנים יכולים לבחור במוצרים שהם לא המותג המוביל, שהם זולים יותר ואיכותם לא פחות טובה. הוא קרא לכנסת ולוועדה להוביל פעולות לחנך את הצרכן, ואמר כי אם נגביר צריכה של מוצרים לא ממותגים יוקר המחיה ירד מאליו.

במהלך הדיון אמר ח"כ אביר קארה כי בנושאים הכלכליים אין ימין ואין שמאל, יש רק שמאל ומרבים ההצעות של חבריו הם מזיקות. הוא הוסיף כי כולם מסכימים שיקר לחיות בישראל, ואמר כי אם היה פתרון קסם כנראה ששר האוצר הקודם היה מבצע אותו. הוא התעמת עם ח"כ לזימי ואמר כי היא מגנה על מונופולים, ח"כ לזימי הגיבה ושניהם הוצאו מהדיון. ח"כ יעקב מרגי אמר כי הממשלה צריכה להקים צוות מלחמה בהתייקרויות, ולא להזכיר שהעלו קצבאות כי זו צביעות מאחר הקצבאות לא יעזרו להתמודד העלאת המחירים.

נשיא התאחדות התעשיינים, רון תומר, אמר: "מאז 2011 נוצר נוהל חדש, כשהממשלה לא יודעת איך לענות לציבור היא תופסת שהכי קל להאשים את אנשי העסקים ומסיטה את האש אליהם. אם נבין שכולנו בסירה אחת נוכל לשאוף לפתרון". יו"ר איגוד המזון, דוד מנביץ, קרא לממשלה לרסן את עליות המחירים שבשליטתה ואמר כי מאז 2013 ועד סוף 2021 תעשיית המזון בישראל הוזילה מחירים ב-7%.

היו"ר ביטון סיכם וקרא לממשלה להציג לוועדה, תוך חודש, תכנית עבודה למאבק ביוקר המחייה שנגזרת מהמכתב של שר האוצר ושרת הכלכלה לגופים העסקיים בענף המזון. הוא אף קרא לממשלה לחזק את הרגולטורים ולהביא תיקוני חקיקה שיאפשרו להם לפעול ביתר שאת למאבק ביוקר המחיה, והוסיף: הנושא הכואב הזה מחייב טיפול אינטגרטיבי בהובלת ראש הממשלה. הממשלה צריכה לעשות את חלקה במיסוי יתר ורגולציית יתר ופתיחת שווקים וחובתו של המגזר העסקי זה לנהוג בהגינות כלפי הצרכנים.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים