שיתוף
תגובות
חדשות » חדשות בארץ » משרד הבטחון מפנה שטח של 2,700 דונם לבניה
מאיץ הליכים
השטחים המפונים ישמשו להקמת משקים חקלאיים במושבי באר מילכה וכמהין ולהצטרפות עשרות משפחות חדשות שיבנו את ביתן בנגב
השטח הענק | צילום: באדיבות המצלם

משרד הביטחון מאיץ את פינוי שדות המוקשים והנפלים ברחבי הארץ, בדגש על הגולן והנגב. בימים האחרונים חתם המשרד על שחרור שטח אש ענק, בהיקף של 2,700 דונמים, סמוך לגבול מצרים, לטובת המועצה האזורית רמת הנגב. שחרור השטח הצבאי מתאפשר בתום בדיקה מקיפה שביצעה חטיבת הנפלים ברשות לפינוי מוקשים ונפלים שבאגף 'אמון'. השטחים המפונים ישמשו להקמת משקים חקלאיים במושבי באר מילכה וכמהין ולהצטרפות עשרות משפחות חדשות שיבנו את ביתן בנגב.

מנהל הרשות לפינוי מוקשים במשרד הביטחון, שרון חדד: "בשנה החולפת שחרר משרד הביטחון למעלה מ-8,000 דונמים של שדות מוקשים ושטחי נפלים, הנתון הגבוה ביותר מיום הקמת הרשות לפינוי מוקשים ונפלים. בימים אלה אנחנו מאיצים את הפעילות ובעקבות אישור תקציב המדינה נערכים לפינוי אלפי דונמים נוספים בנגב, בים המלח, בבקעת הירדן וברמת הגולן".

ראש מועצת רמת הנגב, ערן דורון: "מדובר בבשורה של ממש למפעל ההתיישבות בנגב. שחרור שטחי האש יאפשר לנו לקלוט עשרות משפחות שרוצות לבנות את ביתן ולעסוק בחקלאות במושבי פתחת ניצנה שעל גבול מצרים ויהווה מנוף של צמיחה למרחב כולו.

אני מודה לשר הביטחון בני גנץ ולסגן השר אלון שוסטר, שמכירים את המרחב ומבינים את חשיבות פיתוח פתחת ניצנה, ולמנהל הרשות לפינוי המוקשים, שרון חדד, שפעל ללא לאות על מנת לשחרר את שטחי האש לטובת חיזוק ההתיישבות על גבול מצרים״.

הרשות לפינוי מוקשים ונפלים-מידע רקע:

במדינת ישראל ישנם אלפי שדות מוקשים נגד אדם ונגד טנקים, שהונחו במהלך השנים לשם צרכים מבצעיים. חלקם אינם משמשים עוד לצורכי ביטחון המדינה. אחרים הונחו על-ידי צבאות סוריה, ירדן ומצרים, והשאר הם תוצאה של סחף מוקשים. עד היום שחררה הרשות לפינוי מוקשים ונפלים במשרד הביטחון כ-18 אלף דונמים לטובת הרחבת ישובים ומיזמי תיירות, תעשיה וחקלאות בפרויקטים רבים מצפון ועד דרום. בחודשים האחרונים, עם שינוי החוק החלה הרלפ"מ לפנות גם נפלים משטחי האימונים של צה"ל.

בשנת 2021 פינה משרד הביטחון שיא של 8,000 דונמים- שדות מוקשים ונפלים:

ברמת הגולן: פונו 155 דונמים של שדות מוקשים סמוך לצומת בית המכס ומצפה גדות ושוחררו 505 דונמים של שטח נפלים להרחבת הישוב אודם.

בבקעת הירדן: פונו 195 דונם של מוקשים סמוך לישוב נעמה ושוחררו כ2,300 דונם של שטחים החשודים במיקוש לטובת חקלאות.

ביהודה ושומרון: שוחררו 110 דונמים של שטח נפלים להרחבת מחצבת נחל רבה, ו-100 דונמים לטובת הקמת בית ספר סמוך למעלה אדומים.

ברמת הנגב: שוחררו כ4,400 דונמים לטובת הרחבת ההתיישבות, שטחי חקלאות ותיירות.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים